DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

 

 
NOVINKY 2014

 

29. 12. 2014

Rok se sešel s rokem a já opět bilancuju. Musím říct, že byl pro nás úspěšný. Cami pomalu končí svoji výstavní kariéru, Emma ji má ještě z poloviny před sebou. V tomto roce se jí podařilo získat tituly šampion Česka, Chorvatska, Rumunska a Polska, Klubový šampion. Na Evropské  výstavě v Brně se umístila jako druhá nejkrásnější fena. Cami loni získala titul Světový vítěz mladých, letos přidala další tituly. Pyšní se tedy titulem šampion Česka, Slovenska, Polska, Německa, Rakouska, Chorvatska a Rumunska.

Přeju všem lidem dobré vůle hodně zdraví, štěstí, pohody a lásky, jakož i našim čtyřnohým společníkům, aby v nadcházejícím roce měli plné misky, teplé a stálé domovy. Ať je rok 2015 alespoň stejně tak dobrý jako byl rok uplynulý.

 

29. 11. 2014

Poslední letošní výstava v Nitře mě zastihla v plném pracovním nasazení při úklidu bioodpadu ze zahrady, Emmu tedy dovezla  a předvedla Šárka Xolos de Xoconochco.  Naši kluci ze Šárky mi moc pomohli s naplněním kontejneru, bez nich bych to nedala. Díky, že vás mám, rodino a přátelé.

 

22. a 23. 11. 2014

Předposlední letošní výstava nás zavedla do chorvatského Záhřebu. Po roce se Emma vrátila na "místo činu" a po juniorském titulu se jí tento víkend podařilo získat i dospělý titul Šampion Chorvatska.

 

14. 11. 2014

Dnes odešel do nového domova náš xolo klučík Borsalino. Přejeme jemu i jeho majitelům hodně radosti , zdraví a štěstí s malou černou chlupatou kuličkou.

 

8. 11. 2014

Další listopadový víkend jsme navštívili německé Karlsruhe. Výstava se vydařila, Cami dokončila Německého šampiona, Emma získala další čekatelství a v soutěži nechala za sebou Cami i všechny feny zahraničních  vystavovatelů.

 

1. - 2. 11. 2014

Výstava v Praze, sluníčko i inverze - prostě pestrý výstavní víkend pro Emmu.

 

25. 10. 2014

Dnes do naší CHS přijela nová posila chovu - xolo fenečka z partnerské CHS de Xoconochco, odkud pochází i naše Kiki. Děkuji Šárce za důvěru, že mi svůj nadějný poklad svěřila. Vždyť už jméno Esperanza Reina = královská naděje nebo nadějná královna v sobě nese potenciál budoucí šampionky.

 

24. 10. 2014

Na následné Národní výstavě v Brně opět Emma i Nac zabodovali a díky dvěma CAC vítězstvím si oba vybojovali titul ČESKÝ ŠAMPION !!! Velká gratulka oběma -  obzvlášť Nacovi, který se titulem šampion pyšní již ve svých necelých 16 měsících věku.

 

23. 10. 2014

Evropská výstava psů v Brně a úspěchy našich odchovů:

xolo Amíšek ve tř. mladých - VD ( doplatil na to, že výstavu zahajoval a na špatnou předchozí zkušenost s jiným rozhodčím)

xolo Nac (Acalan od Remetky) v mezitřídě: V1, CAC

pena Caramela od Remetky ve tř. šampionů - V3

pena Alessia od Remetky ve tř. otevřené - V2, Res CAC

a na  závěr naše Emma zůstala jen stupínek za Evropskou vítězkou s Res CACIB

Všem moc děkujeme za péči o naše odchovy a úspěšné předvedení v kruhu, kde zmatků nebylo málo. Naca po zisku CAC zapomněli pozvat do kruhu o vyšší tituly. Tituly byly rozdány...Když jsem se ozvala, že jednání vedoucí kruhu je na protest,pozvali znovu do kruhu všechny  psy, kteří se měli soutěže zúčastnit.. Nicméně rozdané  tituly už nikdo nikomu neodpáral B-). I tak jsem si ale výstavní den užila a o tom výstavy jsou- nebo by spíš měly především být.

Chtěla bych tímto vyzdvihnout perfektní a profesní předvedení mých fen - Caramelu předváděla Terka Busi (Terezka Businská), Emmu vystavila Šárka Brunner. Díky holky, moc jste mě potěšily.

A to nejlepší na konec. Matka naší Kiki  a babička našich štěňat, několikanásobná Světová, Evropská vítězka, C.I.B. a multišampionka Papalotontli (Hoover) Mex. se i ve svých 13 letech stala Evropskou vítězkou veteránů. Moc gratulujeme a věříme, že její potomci - a tedy i naše děti, půjdou v jejích šlépějích.

 

12. 10. 2014

V Polském Zabrze jsme zažili naposledy jarní výstavu na sněhu, proto jsme měli dnes konečně možnost pokochat se krásnou přírodou. Předpověď počasí skutečnost daleko předčila, klasický teplý a voňavý podzimní den hýřil barvami a dobrou pohodou v přátelské společnosti. Naše holky Cami a Emma se tu setkaly s Amíškem, já si užívala milé společnosti jeho majitelek. Všichni si odnesli krásná ocenění, obě naše holky navíc splnily podmínky pro udělení titulu Šampion Polska. Amíškovi a majitelkám gratulujeme a těšíme se za 10 dní na další shledání i s dalšími našimi odchovy na Evropské výstavě psů v Brně.

 

4. 10. 2014

Mezinárodka v Bratislavě, příjemná cesta, bezva společnost, super výsledek Emmy - co víc si přát. Tento víkend byl velmi úspěšný i Amíšek ( Amistad od Remetky), který v neděli 5. 10. poprvé ve třídě dospělých na výstavě v polském Rybniku získal titul V1, CWC, BOB. Gratulujeme.

 

17. 9. 2014

 

14. 9. 2014

V Osijeku ziskem dalších čekatelství získala nárok na titul Chorvatský šampion Alessia od Remetky. Po titulech Polský a Český šampion je to již její třetí titul. Štastné majitelce moc a moc gratulujeme a máme radost, že se jim daří.

 

6. 9. 2014

Klubová výstava KCHMPP na Slovensku v Bartošovej Lehotce - Cami se tak stává Klubovým šampionem i tohoto chovatelského klubu  a zároveň získává titul Slovenský grandšampion.

 

31. 8. 2014

Poslední prázdninový víkend přinesl naší chovatelské stanici mnoho úspěchů. Na MVP v Mladé Boleslavi peruánka z našeho prvního odchovu Alessia od Remetky získala poslední čekatelství a stává se tak další "naší" Českou šampionkou , xolo kluk Acalan od Remetky s tituly BOJ a BOB splnil výstavu v limitu po roce věku a stal se chovným jedincem - titulem Český junioršampion se pyšní již dávno. Naše holky Emma a Cami se zúčastnily výstavy v Trbovlje ve Slovinsku, kde rovněž zabodovaly. Mám obrovskou radost a MOC  A MOC GRATULUJI všem našim dětem.

 

23. - 24. 8. 2014

Dvoudenní mezinárodka v rakouském Innsbrucku začala trošku problematicky s odvozem na výstavu. Vše se ale v dobré obrátilo a Cami se podařilo hned první den dokončit RAKOUSKÉHO ŠAMPIONA. Druhý den pak potvrdila, že titul má zaslouženě.

 

10. 8. 2014

Velence mi připomínají názvem italské Benátky. Zvukomalebný název i kulisa veslařského klubu na břehu obrovské jezera.   Dnes nás trošku potrápil déšť a následný " skleník ", v nějž se celé výstaviště přeměnilo. Ačkoli jsme byli posouzeni jako poslední z 85 psů, výsledek stál za to. Po delší době mě velmi mile překvapil pan rozhodčí, který i přes polední žár vedl posuzování hbitě, s milým úsměvem a grácií. Naše holky si odnesly dobrý pocit, že i chlap umí být ke psům jemný, něžný a pozorný. Ač by se znalost standardu posuzovaných plemen měla u rozhodčích předpokládat, ne vždy tomu tak je. Vyzdvihuji tedy dnešní posuzování pana rozhodčího Csépai István (HU) , který v mých očích obstál na výbornou.

 

3. 8. 2014

Německé Brémy a další vítězství naší Emmy - začíná nám měsíční výstavní kolotoč.

 

27. 7. 2014

Ačkoli horké letní dny trávíme doma, máme žhavé novinky...Dnes na národní výstavě v  BedzinPL -  Xolo Amistad od Remetky (Amíšek) - Nejlepší juniorBOB juniorBOB a  vybrán do užšího výběru do BIS Junior. Alessia od Remetky Pena  v chorvatském Splitu s majitelkou Klárou zabojovala a veze si domů 3 čekatelství a 3 vítězství BOB. Všem moc gratulujeme  a máme radost z našich odchovů.

 

6. 7. 2014

Další super denV Polsku na národní výstavě ve městě  Ustroń - xolo Amíšek (Amistad od Remetky- junior vítězJBOBBOB a později BIS Junior v užším výběru a zakončil BOG 2 !!!! Obrovská gratulace, co víc si přát pro náš odchov po Kikině.

 

22. 6. 2014

Dnešní neděle na brněnském výstavišti v rámci MVP Intercanis znamenala pro naše psíky opět velký úspěch. NAC  (Acalan od Remetky) si nejdřív v kruhu vyběhal tituly V1, CAJC, BOJ, BOB a splnil podmínky pro udělení titulu Český junioršampion. Odpoledne pak prošel bonitací s výborným výsledkem a rozhodnutím CHOVNÝ. Naše Emma získala další čekatelství a čeká nás teď více než půlroční čekání na druhou výstavní sezónu.

 

14.- 15. 6. 2014

Výstavní víkend se nesl v duchu velkých vítězství. Xolo klučík Amíšek ( Amistad od Remetky ) opět zabodoval na výstavě v Polsku a vybojoval tak titul Polský juioršampion, naše Cami po oba dva dny uspěla na výstavě v Erfurtu.

 

8. 6. 2014

Na dnešní bonitaci ve Svornosti v Dolních Počernicích se naše Emma stala CHOVNOU fenou..A máme tady další velký úspěch našeho odchovu xolo klučíka Amíška (Amistad od Remetky). V polské Racibórzi na národní výstavě vybojoval titul V1, CWC, JBOB ,BOB a v odpoledních soutěžích BIS Junior byl vybrán do užšího výběru. Majitelkám gratulujeme a máme radost z jejich úspěchu.

 

1. 6. 2014

Víkend na Slovensku znamenal pro náš odchov Acalana ( NAC ) skvělý úspěch. Všechny 3 výstavy proměnil ve vítězství    a získal tak titul Slovenský šampion krásy mladých. Moc gratulujeme !!!! Zde jsou výsledky:

NV Senec 30.5.2014 a MV Nitra 31.5.-1.6.2014
ACALAN od Remetky
30. 5. 2014     - V1, CAJC, BOB     - rozh.Lenka Frnčová
31. 5. 2014     - V1, CAJC, BOB     - rozh. Dagmar Klein
1. 6. 2014       - V1, CAJC, BOB     - rozh. Tibor Havelka

 

25. 5. 2014

V Litoměřicích tenktokráte bez nás, přesto obrovská radost. Náš odchov Alessia získala CAC a doufáme, že časem dodělá i toho Českého šampíka. Naše Emma v polských Swiebodzicích také získala další čekatelství.

 

18. 5. 2014

Na národní výstavě v polské Bytomi náš odchovanec Amíšek ( Amistad - xolo kluk) vybojoval nejen tituly ve své třídě, ale zabodoval i v závěrečných soutěžích a dostal se tak až na bednu. Celkově tedy získal ocenění V1, CAC, Národní vítěz BOG 2 V. FCI !!!! Moc a moc gratulujeme šťastným majitelkám a děkujeme za jejich reprezentaci a péči o Amíška.

 

17. 5. 2014

Mezinárodku v rakouském Wieselburgu komplikovaly dlouhotrvající deště a následné povodně, nám napršelo štěstí. Emma byla na výstavě úspěšná a má tak během 3 měsíců již 3. rakouské čekatelství šampiona.

 

4. 5. 2014

MVP Praha - spousta přátel a psů.. jak jinak na mezinárodní výstavě. Dnes se z našich vystavovala už jen Emma - Cami má vše hotové - a xolo klučík Acalan - NAC . Dostal od zahraniční paní rozhodčí moc krásný posudek a tituly V1, CAJC    a BOB. Moc jim gratulujeme. Alinka  ( Alessia ) nezabodovala, ale její ušlechtilá povaha majitelce vše plně vynahradí .Příští víkend nikam nejedeme a tak bude čas se věnovat i dalším členům naší smečky .

 

26. - 27. 4. 2014

Série CAC a CACIB výstav v rumunském Satu Mare přinesla našim holkám velký úspěch. Emma se již v 16 měsících stal Šampionkou Rumunska, Cami potvrdila svoje kvality ziskem hned dvou titulů. Z daleké cesty a země, kterou jsem měla ve vzpomínkách spojenou s dovolenou před 45 roky, jsem měla obavu. Naštěstí vše proběhlo bez problémů a my se se známou partou mohli plně věnovat výstavnímu dění  a na zpáteční cestě se i kochat nejen přírodními krásami zemí, kterými jsme projížděli. Nádherné slunečné počasí s letními teplotami nás provázelo výstavami přes den, v noci pak prach smyl vlahý déšť. Nočně osvětelná Budapešť podtrhla exotické kouzlo úžasných panoramat a byla tak příjemnou tečkou za dojmy nabitým víkendem. Čekala nás ještě dlouhá cesta domů, kterou jsem si jako spolujezdec užila v limbu na zadním sedadle.

 

12. - 13. 4. 2014

Tento víkend byl opět velmi akční a nabitý novými zkušenostmi, dojmy a zážitky.



V sobotu jsme byli na výstavě v německém Chemnitzu. Město znám jako Karl Marx Stadt. Na většině zahraničních výstav bývá uveden posuzovací pořádek s časovým harmonogramem, takže čekání na vlastní posouzení je přece jen příjemnější. Většinu času, než na  nás přišla řada, jsem trávila s partou u kruhu jorků. Všichni z naší výpravy si odnesli moc pěkné výsledky, a tak cesta domů rychle ubíhala za našeho veselého štěbetání.
Na nedělní výstavu do Ostravy jsem se chystala  trochu s obavami. S kamarádkou jsme se totiž rozhodly jet vlakem, takže adrenalin se vyplavoval od prvních kroků z domu. Obava, aby se nic nepřihodilo v rámci dopravy a my výstavu vůbec stihli, se naštěstí nenaplnila. Cesta příjemně ubíhala a na výstaviště jsme dorazili krátce po zahájení posuzování. Než jsme se dostali na řadu, příjemně jsme si popovídali s majiteli našich odchovů. Přišel nás pozdravit se svou majitelkou xolo klučík Amistad. Vyrostl z něj veselý  a sebevědomý pes s nádherným exteriérem i povahou. S bráškou Acalanem (Nacem) se uvítali kamarádsky, protože ale byly v okolí fenky, jejich setkání už bylo poznamenáno soupeřením o jejich přízeň. NAC, o jehož kvalitách jsme měli možnost se přesvědčit již i na zahraničních výstavách, opět nezklamal a i díky perfektnímu předvedení si odvezl domů nejvyšší tituly - V1, CAJC, BOJ, BOB - a medaili i pohárek. Další z našich odchovů, s nímž jsme se v Ostravě setkali, byla fenka Baja Chica po Gale a Blackym. Ta si odvezla titul V1, CAC a Národní vítěz, CAC ČMKU. Všechna naše štěňata byla úspěšná  a potvrdila tak kvalitu našeho chovu. Caramela dokončila Českého GRANDŠAMPIONA a více než důstojně se rozloučila s českými výstavami, Emma již v sobotu splnila podmínky pro přiznání titulu Klubový šampion KCHN. Emma v 16 měsících tak má našlápnutou cestu  za šampionáty Česka, Slovenska, Německa, Rakouska a Polska.

 

5. 4. 2014

Rakouský Salzburg - mezinárodní výstava

EMMA - Bay's Bushyfur Moqomuki, PSPP pequeno
Judge: PODUSCHKA-AIGNER PHYLLIS,A
Intermediate Class - EXC.1, CACA, CACIB, BOB

 

29. a 30. 3. 2014

Mezinárodní výstava v Nitře

- výstava se nesla v přátelském duchu a jarní pohodě. Opět děkuji za předvedení Cami v konkurenci s Emmou Petře Deméterové. Holkám to moc sluší a ladí a sbírají body.

 

15. 3. 2014

Speciální klubová výstava slovenského Klubu málopočetných plemen v Pobedime, účastníci zájezdu Emma a Cami.

 

8. 3. 2014

Tento víkend mě potěšil rakouský Graz  a řecký rozhodčí. Cesta do Grazu byla zalitá sluncem, úžasná viditelnost, takže byly vidět i zasněžené vrcholky hor až tam, kde je obvykle jen tuším. Emma nezklamala a milá společnost byla třešinkou na skvěle prožitém svátečním dni.

 

2. 3. 2014

MVP v polském Drzonkowu a Emma začala výstavní kariéru už jako dospělá holka :-) .Cami se taky neztratila,mám z nich, holčiček, radost.

 

22. - 23. 2. 2014

Dvoudenní mezinárodka DUCACIB Brno - skvělá společnost, jídlo, pití, výstavní výsledky - Cami v necelých dvou letech dokončila i Šampiona ČMKU - co víc si přát. Výstavně neméně úspěšný byl xolo Acalan, v nově rodině NAC ... Mám z těch našich odchovů obrovskou radost.

 

22. 2. 2014

Kdo si počká, ten se dočká ... aneb To nejlepší nakonec...čekalo i na poslední z našich xolo dětí Amistada. Tímto jsou všichni mexičánci v nových milujících rodinách.

imageimageimageimage

imageimageimage

 

8. 2. 2014

Dnes odešel do nového domova Amador. Paničku si vybral sám. Přejeme mu, aby to byla láska na celý život.

 

18. a 19. 1. 2014

Výstavní víkend, hektický - jak jinak, najezdili jsme 1.700 km, Cami i Emma si dovezly další tituly.

 

11. 1. 2014

Zajímavé datum, neméně zajímavý výsledek Cami na CACIB výstavě v Norimberku. Včera jsme nově nafotili xolo kluky, foto zde. Oba kluci, Amador i Amistad, jsou volní a připravení odejít do nového domova. Výstavy nejsou podmínkou, hledáme pro ně hlavně milující a zodpovědné majitele.

 

8. 1. 2014

Cami je oficiálně Český šampion.

 

5. 1. 2014

Výstavní sezónu jsme zahájili na Hanácké národní výstavě v Brně. Nejdřív nastoupili xolo kluci Acalan a Amador. Ač v kategorii dorostu, oba se předvedli jako staří mazáci a udělali mně i majitelům (Kateřina Habartová )  obrovskou radost. Holky peruánky Cami a Emma se rozdělily o zbylé tituly, Cami splnila podmínky pro udělení dalšího titulu - Český šampion.