DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

 

 
NOVINKY 2015
 
 

31. 12. 2015

Končí starý rok, který byl k nám příznivý. Ať ten příští nám i vám přinese zdraví, úspěchy a pohodu.

 

20. 12 .2015

Miminkům je zítra měsíc a každým dnem se stávají samostatnějšími. Po nakrmení a přebalení si dokážou už hrát dost dlouho a mně vázne vánoční úklid. Nechci se připravit o jedinečné chvíle a zážitky z poznávání  a objevování jejich světa. Většina už má prořezané zoubky, někteří i stoličky. Nedivím se tedy mamině, že kojení je nepříjemné. Přesto statečně drží a od 3. týdne už kojí vestoje, aby všech 6 mimin mělo šanci na plný struk. Každý předmět vložený do ohrádky je pro ně novinkou. Je třeba ho důkladně očichat a prozkoumat. Nejnovější hračkou jsou suché granule  v plechové misce, které se dají tak krásně rozhánět a ještě přitom rachotí. Matka ale s hračkami typu jídlo nesouhlasí a vždy poctivě každou uklidí. Miluju tento věk, kdy z bezbrannosti přecházejí už do světa poznávání.

 

15. 12. 2015

Smečka si užívá návštěv, které chodí především za miminky. K rezervaci z vrhu "D" peruánů po Farušce je již jen nahý kluk Darcy a nahá fenka Daisy.

 

12. 12. 2015

Miminka rostou jako z vody, ačkoli byla zatím krmena jen máminým mlíčkem. Dneškem dosáhla 3 týdnů věku, a tak je čekají určité změny. První pocítila hned ráno - z kočárku, kde si žila jako v bavlnce, byla vyhoštěna do vytápěné ohrádky. Velký prostor ale všichni bravurně zvládli , hlavně když v cíli byla mlíkárna. V nejbližší době je čeká první odčervení a začnou se seznamovat s pevnou stravou. Dnes se byli podívat budoucí majitelé Maily, v přístích dnech čekáme další. Návštěvu hlavně ocenily ostatní holky ze smečky. Kromě rozptýlení, hlazení  a mazlení se také sešla velká spousta dobrot - pro ně i pro paničku. Moc a moc děkujeme a těšíme se na další setkání.

 

6. 12. 2015

Po sluncem zalité sobotě jsem na výlet v rakouském Welsu vyrážela s vidinou dalšího příjemně stráveného podzimního dne. Počasí nás ale zklamalo. Jen jsme přejeli hranice, padla na krajinu hustá mlha a ta vydržela skoro celý den. Na výstavě se dnes prezentovala Reina a úspěšně - získala titul Rakouský juniošampion. Nasávali jsme atmosféru výstavy s nádechem Vánoc a za přítomnosti Mikuláše šlo i posuzování svižně. Prohlédli jsme si vánoční trhy s neodmyslitelným svařákem, vánočním zbožím a mnoha atrakcemi pro děti - včetně nasvíceného kolotoče. Uvědomila jsme si, že nějak nemohu tyto vánoční tradice srovnat s našimi, v centru jsem už několik let nasávat vánoční vůni nebyla.

Toto byla poslední letošní výstava a budu mít aspoň čas se věnovat miminkům. Je jim 14 dním, začínají vnímat svět a rostou do krásy.

 

1. 12. 2015

Dnes je miminkům už 10 dní a všechna koukají. Začínáme vymýšlet jména na "D".

 

29. 11. 2015

Tento víkend byl opět nabitý výstavami. Zvažovala jsem, kterou přihlásit. Vzhledem k tomu, že Reina právě dosáhla zletilosti 15 měsíců do třídy dospělých, padla moje volba na DUOCACIB v chorvatském Záhřebu. Přihlášena byla i Sombra. Miminka Farušky, která se narodila před týdnem, mi trošku zkomplikovala situaci. Rozhodla jsem se jim plně věnovat a do Záhřebu tedy odjela jen Reina. Děkuji mnohokrát Petře Urbancové, která se uvolila Reinu předvést  a postarat se o ni celý víkend. Díky její pomoci se tak Reina ve věku 15 měsíců a 2 dny stala Chorvatským šampionem.

Stejný víkend se stala  dějištěm mezinárodních výstav i slovenská Nitra. Velkou radost nám udělal náš xolo odchovanec Nac (Acalan). V konkurenci po oba dva dny vybojoval nejvyšší tituly a získal i BOB. Gratulujeme úspěšnému chlapečkovi i šťastným majitelům.

 

21. 11. 2015

Dnes v odpoledních hodinách se narodila štěňata z dlouho očekávaného spojení:

Farrya Gavany's Bohemia & Milo del Ngorongoro

Oba rodiče jsou malí, zdravotně vyšetření, výstavně úspěšní. Máme jednu holku chlupatou - narodila se jako první štěně, pak už následovaly další 4 nahé holky  a na závěr nahý kluk. Více info a foto přidám postupně.

 

1. 11. 2015

Dnes opět Výstaviště Letňany. Cesta byla v pohodě, ta zpáteční dokonce za bleskových 19 minut MHD i  s přestupem. Kruh byl opět až na konci haly, dobrá možnost venčení, ale oproti včerejšku bylo v hale o poznání chladněji. Posuzování šlo rozhodčímu rychle od ruky a tak jsme se dostali dnes na řadu v termínu. Sombra se opět dobře předvedla, získala nejvyšší ocenění a získává tak titul Český junioršampion. Reina , kterou beru s sebou jako morální podporu pro Sombru, opět nezklamala. Na toaletu jsem brala s sebou obě holky, protože na výstavě jsem byla jen nalehko, bez boudy, dokonce i bez židle. Když jsem si  v kabince chtěla sednout, Reina měla pocit, že mám prázdný klín a teď nastala ta správná doba, aby  se utábořila. Když jsem jí nevyhověla, ba dokonce jsem ji napomenula, uraženě podlezla přepážkou do vedlejší kabinky a tam se dožadovala pozornosti a pochování. Slečna jen vyjekla, a se smíchem a se slovy: " To jsem nečekala " , jí pozornost věnovala. Reina , šťastná, že dosáhla svého, se vrátila ke mně. Jsem ráda, že hyperaktivní je jen jeden pes, mít dva stejné, budou se nám obloukem vyhýbat i známí. Teď máme na nějaký čas s výstavami pokoj a budeme se netrpělivě připravovat na příchod miminek peruánského naháče malého po Farušce (Farrya Gavany's Bohemia ) a Milovi del Ngorongoro. Porod je plánovaný za 3 týdny. Držte nám palečky, ať vše proběhne v pořádku. O výsledku budu samozřejmě zde informovat.

 

31. 10. 2015

Po týdnu pracovního volna jsem se na výstavu těšila víc, než kdy jindy. Vzhledem k tomu, že Výstaviště máme necelých 5,5 km od domu, dojela jsem pohodlně a spolehlivě MHD. Nezáviděla jsem lidem, kteří čekali v nekonečných kolonách směřujícíh ze všech stran k parkovišti. Takové kolony jsem snad nezažila ještě nikde- možná i díky tomu, že na jiné výstavy jezdíme s dostatečným časovým předstihem. Studená sprcha přišla hned u vstupu při veterinární kontrole. Podala  jsem očkováky holek a  pořadateli vstupní list. Reina, v domnění, že by taky při rozdávání měla něco dostat, aby na sebe upozornila, se lehce opřela jednou tlapkou o nohu veterinárního dohledu. Podotýkám, že bylo sucho a Reina neváží ani 5 kg.  Pohled a slovní doprovod, který následoval, mě šokoval. Chápu, že ne každý je naladěný na kontaktního psa, pokud pracuju na výstavě psů,musím počítat s tím, že se o mě i nějaké to psí hovádko otře. Slečna z veterinárního dohledu si tedy štítivě odstoupila do uctivé vzdálenosti, aby na ni z vodítka Reina nedosáhla ani pohledem. Poděkovala jsem za vrácené očkováky, holky posunula za sebe a bezpečně jsme prošly do haly. Kruh jsem díky infu na webu našla hned. Na řadu jsme měli přijít až kolem 10. hodiny, měla jsem tedy hodinu čas projít stánky. Nakoupila jsem nějaké pamlsky, blbůstky, pozdravila lidi v kruhu u peruánů. Řada na vlastní vstup do kruhu na nás přišla s hodinou a půl zpožděním. Nevadilo mi to ve skvělé společnosti Katky Mjartanové a Radky Krnáčové, chvílemi výbuchy smíchu vypadaly na to, že se snad smějeme i někomu, kdo seděl přes kruh proti nám. Opak byl pravdou - dokážeme se dobře bavit , smát se  a dělat si legraci i samy ze sebe. Díky dobrému rozpoložení se i Sombra dle možností pěkně předvedla a my jely domů jako Vítěz Prahy. Doufám, že slunečný a pohodový den vydrží i zítra. Těším se na vás, přátelé !!!!!!!

 

24. 10. 2015

Po náročném a vysilujícícm pracovním týdnu výstava v Bratislavě byla pro mě odměnou a třešničkou na dortu. Reina získala další čekatelství, já se viděla se spoustou lidí od naháčů, pomuchlovala miminko Conyho (Conetl), který od nás odešel teprve nedávno. Roste z něj kluk s nádhernou hlavou a bezvadnou povahou, typickou pro xolíky. Měří necelých 29 cm, takže bude zřejmě nejmenším xolo klukem v naší republice. Věřím, že díky pečlivé a starostlivé péči majitelky z něj vyroste budoucí šampion. Pohodové počasí, pohodová společnost, jedním slovem - super víkend.

 

10. a 11. 10. 2015

Komarom a dvoudenní výstava - takovou zimu jsem už dlouho nezažila. Aby toho nebylo málo, ihned po příjezdu se nám rozbil kotel a užívám si tak zimy i doma. Pozitivní na výstavním víkendu jsou super výsledky našich holek Reiny Emmy, příjemný zážitek z pobytu v hotelu Zlatá ryba a milá společnost.

 

3. 10. 2015

Výstava v Mladé Boleslavi, poslední klubová v KCHČaN ... mám z ní smíšené pocity  a nechce se mi ani nic vypisovat ..Jediné pozitivum vidím v tom, že areál jsme měli pro sebe a tak krásně ve svěží trávě, jako právě na závodním okruhu, se Reina a Sombra dlouho nevylítaly.

 

1. 10. 2015

Poslední z našich xolo dětí má už svůj domov. Colima odjela do Plzně.

28. 9. 2015

Návštěva z Brna potěší vždycky, ale dneska obzvlášť. Po prodělané virozce jsem byla taková nějaká celá zpomalená, bez nálady. Sluníčková rodina, která nás spolu s Nacem a Agnes navštívila, přinesla pohodu a radost i našim holkám. Návštěvu vítaly po svém. Než jsme přišli od branky, stačily ze stolu stáhnout ubrus i s nachystanými skleničkamu a střepy si odnést do pelíšku. Pak už za pamlsky předváděly vše, co umí... Vyskočit ze země až na stůl, oblíznout sedícímu člověku celý obličej, dožadovat se pohoštění...Jsem moc ráda, že jsem se setkala s milými lidičkami, kterým v našem psinci nebylo nic zatěžko a přinesli spoustů dárků nám všem. Rozjasnili mi den a naše jindy opatrná Colima se zamilovala. Za odjíždějícím autem dlouho hleděla a myslím, že pozbyla vrozené opatrnosti- ze všech štěňat tu zůstala jako poslední a teď je řada na ní. A kdože byla ta milá a vzácná návštěva? Majitelé našeho Naca s dcerou Sabčou z Brna. Moc děkujeme a těšíme se na další setkání.

 

27. 9. 2015

Viroza způsobila, že jsem neodjela na klubovou výstavu do Kremnice. Tož, vyhrajte to tam i za mě, nahušáci :-)

 

24. 9. 2015

Dnes nás opustil Conetl alias CONY, můj milovaný synek. Odešel do nové rodiny v Brně. Věřím, že  se budeme potkávat  na výstavách a sympatie, které hned k nové paničce projevil, jim oběma vydrží na celý život.

 

21. 9. 2015

Dnes došlo ke krytí naší Farryi psem Milo del Ngorongoro. Zda bylo úspěšné, zjistíme v následujících týdnech. Oba jedinci jsou krevně 100 % nepříbuzní se zdravotními vyšetřeními.

 

30. 8. 2015

Dnes přináším žhavé novinky z rozpálené Mladé Boleslavi. Na výstavu jsme vyrazili se Šárkou  a našima holkama Reinou a Sombrou. Pro Reinu to bylo jen takové zahřívací kolo před měsíční výstavní pauzou - ve třídě mladých už titul Juniošampion získala. Titul BOJ od přísného pana rozhodčího a super posudek stejně potěšil. Nejvíc jsem ale byla zvědavá na Sombru. Od jejího příchodu k nám uplynuly už více než dva měsíce. Za tu dobu sice moc nevyrostla, ale přibrala z 2,75 kg na rovné 4 kg. Vypadá už velmi elegantně a proporčně. Panu rozhodčímu se moc líbila  a nás Sombra potěšila tím, jak pěkně se předvedla na stole i  v pohybu. Pravda, ze začátku si podrobnou prohlídku svých něžných proporcí moc neužívala, když ji ale pan rozhodčí vzal do náruče, ostych ji opustil. Mám z holčičky velikou radost a doufám, že stejný úspěch bude slavit i v následujících soutěžích.

Výstavy se zúčastnil i Nac ( Acalan od Remetky). Titul BOS - Best of SEX mu sedí dvojnásob, minulý týden se stal otcem 6 krásných miminek. Majitelce i Nacovi gratulujeme, rádi jsme je viděli. Zkusíme se znovu setkat na klubovce v říjnu.

Touto výstavou skončil náš prázdninový kolotoč výstav. Holky je absolvovaly, jak nejúspěšněji mohly. Mám z nich radost  a hlavně mě těší, že i ony si je dovedou užívat. Já jsem si z dnešní výstavy odnesla spoustu příjemných dojmů, vzpomínek....a připálená záda. Výstava se měla původně konat  v hale, tak jsem spíš počítala, že budu ošlehaná od větráku. Nevadí, pozítří přichází meteorologický podzim, tak mi aspoň vzpomínky na léto zůstanou ještě o chvilku dýl.

Léto budiž pochváleno, vítej podzime.

 

23. 8. 2015

Bratislavské DUODANUBE , byť pro nás pouze jednodenní, stačilo, aby Emma dokončila slovenského Granda a Reina začala Juniora. Setkali jsme se u kruhu se spoustou starých dobrých známých, přijemně jsme si splkli, počasí nám rovněž  přálo.  Ke kruhu nás přišli povzbudit i slovenští přátelé. Cesta pohodová - až na obvyklé uzavírky na D1 - ale ty už jaksi patří k místnímu kolorytu a přestávám je jako překážku vnímat. Příští víkend už končí prázdniny  a s nimi i náš prázdninový výstavní maraton. Zakončíme ho v Mladé Boleslavi na výstavě, kde se předvede Reina. Vhledem k tomu, že už je Český junioršampion, bude to pro ni jen proběhnutí se v kruhu. Význam má výstava hlavně pro Sombru. Bude se sice vystavovat pouze v dorostu, je to ale její výstavní debut. Holčičko, přejeme úspěšný start a ať se daří.

 

15. 8. 2015

Dnešní zastavení patří Innsbrucku. Na tuto výstavu budu určitě dlouho vzpomínt nejen pro skvělé umístění Reiny, ale i pro nezapomenutelné zážitky. O první z nich se postarala navigace již cestou tam. Protože jsme vyjížděly časně ráno, v autě jsem poklimbávala. Probral mě ruch velkoměsta. To jsme právě ( a neplánovaně) projížděly centrem Mnichova. Dál už bylo pořád na co se koukat. Navigance nás odvedla přes Garmisch do horských kopců. Mohly jsme tak zblízka obdivovat skokanské můstky, svěží zeleň,loknout si alpského vzduchu, počítat pasoucí se stáda dobytka. Uklidňující a  majestátnou krásu hor  dokreslovali místní obyvatelé  v krojích, kteří se scházeli cestou na ranní bohoslužbu. Čas se zde zastavil a tak i my využili krátké zastavení na pauzu k vyvenčení a občerstvení. Dál jsme už pak sjížděli zalesněnými svahy do údolí a pokračovali po dálnici na Innsbruck. Na výstaviště jsme přijely později než obvykle. Šly jsme na řadu jako poslední posuzovaný pes toho dne až ve 14.15 hod., nebylo tudíž kam spěchat. Místa v parkovacím domě již byla plně obsazená, všechna další v okolních ulicích rovněž. Zaparkovaly jsme tedy tak nějak mezi... abychom vozem nepřekážely v provozu a zčásti v povoleném prostoru. Jaké bylo naše zděšení, když po odvystavování po návratu k vozu jsme objevily na zadním kole botičku. Než se nám podařilo sehnat policii, která za tučnou provizi ve výši dalšího výstavního poplatku botičku sňala, uplynula půlhodina. Nakonec jsme musely zkonstatovat, že i přes neplánovanou pokutu se náš výlet vydařil. Všechny 3 spolujezdkyně jsme obdržely na své psy čekatelské tituly se super umístěním a dopadly jsme líp než jiní Čecháčci, kterým bylo auto odtaženo. Zpáteční cesta už pak plynula dle programu, po dálnici, Mnichovu i Garmischi jsme se vyhnuly. Přesto ale  v hloubi duše hlodá červíček. Co kdyby příště pořadatel výstavy zajistil dostatečné možnosti svým klientům k zaparkování? Pro cizince ve městě hledat parkovací místa během takové události, jakou dvoudenní mezinárodní výstava zajisté je, je nemožné. Konec dobrý , vše dobré .... Za týden opět na viděnou.

 

4. 8. 2015

Dnes je miminkům z xolo vrhu "C" přesně 10 týdnů a tak nastalo velké focení. Aktuálně můžete shlédnout zde.

 

2. 8. 2015

Na řadě byl další z výstavních víkendů. Cesta nás zavedla tentokrát do dalekých Brém. Obávali jsme se dlouhých kolon, protože 2/3 Německa tento víkend začínaly prázdniny. Předpovědi se naštěstí nenaplnily a my obě cesty absolvovali hladce a elegantně. Z našich psů se vystavovala jen Reina, která získala další čekatelství.

 

29. 7. 2015

Mimčům jsou 2 měsíce a ještě máme na prodej 3 štěňata mexického naháče. V rázu malý bude zaručeně Conetl (v překladu syn) a fenka Citlalli ( v překladu Hvězda) fena Colima ( Vulkán) jako největší štěně z vrhu bude zřejmě v rázu středním. Všechna štěňata mají předpoklady pro chov i výstavy, což není podmínkou. Uvítáme majitele, kteří je budou milovat stejně jako my a poskytnou jim teplý domov  a otevřenou náruč.

Pro pobavení uvádím známá přísloví překroucená do psího jazyka:
* Kdo chce se psy výti, musí s nimi žíti.
* Štěkati stříbro, kňučeti zlato.
* Starého psa i novým kouskům naučíš.
* Co nos necítí, to srdce neželí....
* Kdo neumí loudit, ten ať nejí.
* Čistota půl zdraví, špína celé.
* Dobří psi se vychovávají sami.
* Blecha do domu, sprej do ruky.
* Co můžeš označkovat dnes, neodkládej na zítřek.
* Bez žebrání nejsou koláče.

 

26. 8. 2015

Dnes jsme na výstavu nevyrazili osobně, ale naši příbuzní. V polské Czestochowe -25. a 26. 7. 2015
Xolo miniature Enzo - Ecatzin Guaperas de Xoconochco (bratr naší Reiny) - Best Junior, BOB Junior a BOB .... a je JUNIOR CHAMPION  Polska. Náš odchov Acalan - NAC na téže výstavě v neděli získal ocenění V1, CWC, BOB, Nejlepší dospělý pes. Kluci, gratulujeme. 


19. 7. 2015

Národní výstavu v Mladé Boleslavi obvykle provází extrémní počasí. Pamatuju liják jak když otočíš konev.. Dnes bychom ho v dusnu a vedru i uvítali. Reině se zadařilo a splnila podmínky pro udělení svého prvního titulu juniorského šampiona.

 

15. 7. 2015

Dnes odešli do nových domovů dva kluci, chlupatá fenka půjde zítra. K zadání je tedy 1 nahá fenka a 1 zcela nahý pes.

 

14. 7. 2015

Štěňatům mexického naháče z vrhu "C" je dnes 7 týdnů. Proběhlo očkování, čipování , vážení. Některá miminka jsou již připravená odejít do nových domovů. Doplněny aktuální váhy a stav. Tento vrh je celkově znatelně menší, než vrhy předchozí. K zadání je ještě nahá fena a dva nazí kluci.

 

11. 7. 2015

Dnešní výstava v rakouském Oberwartu byla pro Reinu úspěšná - získala od přísné paní rozhodčí další juniorský titul. Únava posledních dnů si u mě vybrala svou daň a tak místo kochání se přírodou, jsem obě cesty prospala.

 

4. 7. 2015

Mám dovolenou, ale krutě nestíhám, Že by to bylo i tím horkem? Hlavně když je to na co svést...Tak tedy krátce - Lanškroun, klubovka čivav a naháčů. Reina, její druhé české juniorčekatelství, v odpoledních soutěžích, kterých jsme se mimořádně zúčastnili, protože jsme čekali na Reininu bonitaci, obsadila v soutěži BIS Junior 4. místo, v dospělých pak  BIS 5.

Stejný den, jen jiné místo. V Polsku - Bialsko Biala -na národce zabodovali kluci Amíšek a Enzo a já mám radost, že máme tak úspěšné příbuzné.

Xolo interm.- Amistad od Remetky (Amíšek) - CWC, BOB
Xolo miniature - Ecatzin Guaperas de Xoconochco - (Enzo - 10 months) - Best Junior, BOB Junior, BOB and later BOG 4

 

28. 6. 2015

Intercanis Brno, 4 naši xolíci, pohoda, relax.. Domů jsem přijela nabitá pozitivní energií a plná elánu, . Aby taky ne. Všem se úžasně dařilo, Reina má druhé čekatelství šampiona mladých- první české, potkala a utkala se s bráškou Enzem. Kluci Amíšek a Acalan  ( Nac) se rozvněž utkali o nejvyšší tituly  a protože vyhrát může jen jeden, máme vítěze. Stali se jimi Enzo a Acalan (Nac). Sláva vítězům, poražených tentokrát nebylo....Máme vás rádi, kluci.

CV Chorvatsku na národce v městě Korpicanica peruán z našeho prvního vrhu Armand úspěšně absolvoval výstavu a v závěřečných soutěžích ve skupině obsadil 4. místo. Gratulujeme novému majiteli.

 

26. 6. 2015

Většina škol dnes rozdala vysvědčení a dětem začaly prázdniny. Nám s Reinou začíná výstavní šňůra 8 prázdninových výstav. Hurá na prázdniny  !!!!!!!!!!

Sombra se u nás zabydlela a že jí chutná, je vidět na váze. Za 10 dní přibrala půl kilogramu. Aby se harmonicky rozvíjela, kromě mé péče o kuchyni má i svoji osobní trenérku - Reinu. Co nevymyslí jedna, vymyslí druhá a Sombra tak ve všem následuje svoji starší kamarádku. Jejich hry a dovádění poutají pozornost i kolemjdoucích. Mají šťastné dětství a celý život před sebou. Krásný to čas jejich her a malin nezralých  ....

Miminkům je dnes přesně měsíc a začínají ochutnávat maso, granule, tvarohy.  V povaze je nejodvážnější COA fenka a hned za ní další nahatice. Ta je největší z vrhu a všude se prosazuje. Překonat zvýšený vstup do ohrádky byla pro ni hračka. Mým favoritem jsou překvapivě kluci. Nejmenší a téměř holý tmavý klučík a čoko bílý, s pankáčským hárem. Jako nejmenší z plného vrhu měli obtížnější start do života a péči, kterou jsem jim  zpočátku věnovala, mi bohatě oplácejí svojí náklonností.

 

21. 6. 2015

Miminkům jsou necelé 4 týdny a tak proběhlo druhé odčervení. Při té příležitosti jsem zjistila , že kromě dvou nejmenších kluků už mají prořezané zuby, častečně i stoličky. Nejmenší kluci zase měli jako první otevřené oči.

Sombra, v překladu Stín, přijela opravdu vyhublá jako stín. V 6 měsícíh vážila 2,75 kg. Dnes už se jako správný xolo hlásí o své jídlo a hlídá si mě, takže je opravdu můj Stín.

 

20. 6. 2015

Erfurt a premiéra naší Reiny na německé půdě. Pohodová výstava, výborný výsledek, prostě příjemně strávený den.

 

18. 6. 2015

Ze Světové výstavy máme kromě skvělých výsledků i nový přírůstek v podobě nové malé xolo holčičky Sombry. Mám ji ve spolumajitelství se Šárkou Brunner, které tímto děkuji, že  se můžu o náš poklad starat.

 

13. 6. 2015

Dnešní den se zapsal do historie naší chovatelské stanice stříbrným písmem.
Na Světové výstavě psů v italském Miláně naše Emma získala titul Res. CACIB  a stala se tak druhou nejkrásnější malou peruánku světa. Po stejném umístění na Evropské výstavě psů v Brně - také vicešampion, je to naše nejúspěšnější chovná fena.

Esperanza Reina se Světové výstavy zúčastnila jako naprostý nováček a získala výborné třetí místo. Mám z těch našich holčiček radost!

5. - 7. 6. 2015

Výstavní víkend v Nitře a Nac, výsledky mluví za vše. Majitelům moc gratulujeme!

ACALAN od Remetky
WINNER NITRA - 5.6.2015 - rozhodčí Paunovič Dušan (RS) - V1, CAC, BOB
GRAND PRIX SLOVAKIA - 6.6.2015 - rozhodčí Havelka Tibor (SK) - V1, CAC, CACIB, BOB
DERBY WINNER SHOW - 7.6.2015 - rozhodčí Weron Gregorz (PL) - V1, CAC, CACIB, BOB

 

5. 6. 2015

Naše Céčka dnes dosáhla věku 10 dní. A jak už to tak obvykle bývá, první na mě mrklo očkem to nejmenší štěně - malý černý kluk. Venkovní teplota dosahuje letních hodnot, naháčci si hoví vleže na zádech. Jediná chlupatá holčička, která vždy leží odkulená od ostatních, pofňukává horkem. Ještě že po víkendu, který má být hodně žhavý, přijde ochlazení. Ocení ho nejen ona, ale i zahrada. Žhavé budou doufám i novinky z výstavy v Nitře.

 

2. 6. 2015

Dnes je našim xolo Céčkům právě týden. Dobře prospívají a dělají mně i mamině radost. Začínají se projevovat váhové rozdíly, stejně jako v předchozích vrzích - část vrhu bude v kategorii malý, část pak středáků.

 

26. 5. 2015

Dnes odpoledne se narodil vrh "C" po rodičích Mc' Roc Arrayan a Centocihuatl de Xoconochco
ve složení 3 nazí kluci, 2 nahé holky a 1 holčičí chlupatice. Všech 6 štěňat přišlo na svět přirozenou cestou v časovém rozmezí necelých 3 hodin. Miminka i matka jsou v pořádku, bližší informace o vrhu a foto doplním později.

 

17. 5. 2015

Polská Bytom hostila tento výstavní víkend Národní výstavu psů.
Představil se na ní
Nac (Acalan od Remetky) - V1, CWC, BOB .
Pustil se tak do cesty za dalším šampionátem. Bráška naší Reiny Enzo (Ecatzin Guaperas de Xoconochco) si odnesl velmi pěkný posudek a hodnocení VN1, Best Puppy. Oběma klukům i majitelům gratulujeme.

 

9. 5. 2015

Další výstavní víkend jsme prožili s partou bezva lidiček na 20. Slezské  výstavě v Hlučíně.
Konala se zde speciálka KCHCaN. V rámci výstavy se předvedli Reina, její bráška Liborek (Escalibor) a náš odchov Nac (Acalan). Předpověď počasí nevyšla a my se těšili ze slunečného dne, klidné a přátelské atmosféry a přítomnosti blízkých lidí. Naši dorostenci získali vítězství ve svých třídách, Nac pak kromě nejvyšších výstavních titulů obdržel i titul klubový.

Ve stejný den se konala v polském Rybniku národní výstava, jíž se účastnili další bráškové - Reinin bratr Enzo a Nacův brácha Amíšek.

Xolo intermediate - Amistad od Remetky (Amíšek) - CWC, BOB
Xolo miniature - Ecantzin Guaperas de Xoconochco (Enzo) - Best Puppy

Máme  obrovskou radost z úspěchu našich odchovů a gratulujeme majitelům.

 

3. 5. 2015

Tento víkend byl tak nabitý událostmi, že přemýšlím, z kterého konce začít.
V neděli se v Praze konala mezinárodka, na které se poprvé představila Reina. Ve třídě dorostu dostala od německé rozhodčí velmi pěkné ohodnocení a udělala tak radost mně i handlerce Terce Businské.
Emmou jsem ve stejný den jela na Slovensko do Alekšinců na klubovou výstavu KCHMPP. Cesta byla velmi náročná, jízdu metrem na půlnoční spoj do Bratislavy nám pokřiky a zpěvem zpestřovali fanoušci hokejového zápasu, kteří nás pak doprovázeli i vlakem až na hranice. Otevřené kupé, adrenalinem a dalšími výpary ovoněné prostředí, plné světlo ve vlaku po celou téměř 6 hodinovou dobu jízdy. (Vlak měl jako obvykle zpoždění). Myslím, že dlouho nezapomenu ....
Na výstavě jsem se setkala s naším odchovem Bobem. Od doby, co odešel, už moc nevyrostl, ale nasvalil. Potěšil mě i majitele krásným posudkem z výstavy a doufám, že se i díky jeho handlerce na nějaké výstavě ještě potkáme. Zde jsem také převzala plaketu s titulem Klubový šampion KCHMPP pro Caramelu.

 

26. 4. 2015

Výstavní sezóna je v plném proudu a každý týden se někde něco děje. V Polsku v Opole na výstavě uspěl a stal se šampionem Amíšek, bratr naší Reiny - Enzo zahájil svoji výstavní kariéru.

Zde výsledky:
Xolo miniature - Enzo (Ecatzin Guaperas de Xoconochco) - Best puppy
Xolo intermediate - Amistad od Remetky - CWC, CACIB, BOB, new CHAMPION OF POLAND.

Gratulujeme !!!!

 

19. 4. 2015

Jako se pachatel vrací na místo činu, i já se vracím na již známá místa. Dnes to byl Chemnitz. Emma dokončila 7. titul - Šampiona Německa - a zbývá jí dodělat už jen rozjetý šampionát Maďarska a Slovinska. Na výstavě jsme se setkali s kupou známých lidiček, z nichž nejlbližší mi byl samozřejmě Nac (Acalan). Ten zde nastoupil cestu za šampionátem. Moc jemu i majitelům gratulujeme a přejeme hodně dalších úspěchů.

 

12. 4. 2015

Víkend byl nabitý výstavami a úspěchy našich psů. Caramela v maďarském městě Pécs dokončila cestu za šampionem Maďarska. Ziskem titulu 9. země tak skončila svoji výstavní kariéru. Emma získala další čekatelství. Opět jsem po delší době měla možnost obdivovat maďarské dálnice, rovné jako podle pravítka, kde potkáte auto jen velmi zřídka. Malému zatížení odpovídá i kvalita dálnic. Krajina není moc různorodá a tak jsem jako spolujezdec cestu spíš proklimbala.

V Ostravě si titul Národní vítěz odnesl Amíšek (Amistad), jeho bratr Nac (Acalan)  získal další čekatelství. Titul Best baby si odnesl bratr naší Reiny Enzo (Ecatzin Guaperas de Xoconochco) a na své první výstavě se určitě neztratil. Další ze sourozenců  Liborek i naše Reina se představí na výstavě v Praze. Všem zúčastněným moc gratuluji  a děkuji majitelům našich odchovů za vzornou reprezentaci a péči.

 

28. 3. 2015

Miluju cestu do měst, nad nimiž se pyšně tyčí zasněžené vrcholky hor. Obdivuju cestou panoramata a krajinu, kterou projíždíme. Tento víkend nás cesta zavedla do Salzburgu. Emma na výstavě úspěšně dokončila cestu za 6. šampionátem - stává se Šampionem Rakouska.

 

1. 3. 2015

Dnešní Nitra nabídla krásné slunečné počasí a nejvyšší tituly v dopoledních soutěžích opakovaně pro Naca a dnes i pro Emmu. Oběma gratulujeme.

 

28. 2. 2015

Poslední únorový den se nesl ve znamení velkých změn. Pro mě tou nejpodstatnější bylo, že odjel do nového domova Bonaparte. Je smutné se loučit se psem, který 100 % splňuje vaše představy - kromě jediné. Je to kluk a v ryze dívčí kapele by asi nehrál druhé housle. Potěšil nás Nac - Acalan, který na výstavě v Nitře posbíral všechny tituly. Gratulujeme.

BONAPARTE OD REMETKY (male)
prodaný


 

14. a 15. 2. 2015

Slovinské Celje jsem navštívila ve své výstavní kariéře už potřetí. Poprvé s Farryou - odvezla si titul Evropský vítěz, podruhé s rovněž s Faruškou a s Kiki. Farrya zde dodělala Slovinského šampiona, Kiki získala tři čekatelství. Letos se podařilo navázat na úspěch Farušky i její dceři Cami a splnila podmínky pro přiznání titulu Slovinský šampion krásy. Je to její  šampionát v pořadí  již 8. země. Emma získala další čekatelství, ale vzhledem k věku a podmínce 366 dnů mezi prvním  a posledním čekatelstvím si na titul ještě chvíli počká.
 

7. a 8. 2. 2015

Brno, DUOCACIB. Spousta psů, přátel, úspěchů. Kterým začít? Naše Emma se stala Šampionem ČMKU a Českým grandšampionem, v sobotu se Českým grandšampionem stala máma naší Reiny, v neděli její babička získala stejný titul. Nac - Acalan od Remetky po oba dva dny dosáhl v dopoledních soutěžích nejvyšších umístění a zase pokročil o další dvě čekatelství na cestě za titulem Interšampion. Všem zúčastněným moc gratuluju.

 

10 . 1.  2015

Cesta do Nitry na výstavu propršela, ale po posouzení Emmy vyšlo sluníčko nejen na mé tváři. Emma dokončila Šampiona Slovenska. Druhý den v neděli 11. 1. se vystavoval Nac (xolík Acalan) a díky super výsledku nastoupil cestu za interšampionem. Moc gratuluji majitelce.

 

4. 1. 2015

Výstavní sezóna  2015 začala pro nás famózně. V Brně na 10. Hanácké národní výstavě psů Emma dokončila titul Šampion ČMKU díky vítězství v malých peruánech. Náš xolo odchov Acalan alias NAC dobyl stejných titulů - tedy V1, CAC, CAC ČMKU, Národní vítěz a BOB a tím vykročil za titulem Český grandšampion. V malých mexičanech zabodovala matka naší Reiny se stejným grandiózním úspěchem. Všem moc gratulujeme !!!!!