DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Vítejte na stránce odremetky.wbs.cz v sekci 2018

Úpravu tohoto bloku zahájíte dvojklikem...

Máme štěňata 
mexického naháče malého

heart

 

Na prodej je holá fenka Fortuna

 

21. 12. 2018

Včera jsem dostala nejkrásnější vánoční dárek. Zdravotní problémy mě zavedly do ordinace pana doktora MUDr. Svobody z Bioregeny, který se zabývá rehabilitací a fyzioterapií. Povedlo se mu, v co už jsem ani nedoufala. Vyhozená plotýnka se vrátila na své místo a já můžu opět chodit. Není ještě všechno stav ideál, ale posun k lepšímu už je znatelný. Ježíšku, slibuju, že už nebudu hazardovat se svým zdravím a na stěhování nábytku si příště najdu chlapa/chlapy.

Děkuji za další šanci žít zase tak, jak bych chtěla a ne tak, jak se dá...

 

16. 12. 2018

Tento víkend jsem po dlouhé době strávila doma. Odpočala jsem si od výstavního ruchu a naordinovala si i předvánoční klid a relax. Na pečení, stejně jako na úklid, peču. Život jde dál a věřím, že Vánoce přijdou i bez mého snažení a přičinění. Věnuju se socializaci a výchově miminek, která ještě čekají na své majitele. Rostou z nich v typu moc povedení a  sebevědomí jedinci. K zadání je ještě miniatura COA fenka Felicity a medio (kolem 40 cm v dospělosti) nahatý Fiel. Fortuna mě svou úžasnou princeznovskou povahou chytila za srdíčko a mám co dělat, abych jí odolala. Pokud ji pustím, jen do pověřených  a prověřených rukou.

Minulý víkend v Kasslu Dacota dokončila Německého šampiona a s titulem BOB se rozloučila definitivně s výstavní kariérou. Za 3 roky života toho stihla opravdu hodně, teď už je čas na gaučink a možná i mateřství.

 

1. - 2. 12. 2018

Výstavní víkend začal Klubovou výstavou v Hostouni u Kladna. Do poslední chvíle nebylo jasné, jestli se vůbec zúčastním. V úterý mi totiž chruplo v koleni a já se nemohla postavit na nohu. Dál taky nebylo jasné, jak se na Kladno dostanu. Nakonec mi trn z paty vytrhla majitelka našeho odchovu Manyho, alias Grada. Bezpečně mě na výstavu dovezla, ohleduplně pomohla na místo a byla skvělou společnicí po celou dobu výstavy. Grado (Many) si vyběhal V1, CAJC, BOJ, BOB a BIS 5. Dařilo se mu i druhý den v neděli na MVP v Praze. Výsledkem V1, CAJC, BOJ a BOB se přiblížil titulu Český junioršampion. Ve svých necelých 11 měsících má tak našlápnutou skvělou kariéru.

Nero na Klubové výstavě v Hostouni rovněž uspěl. Jela jsem s tím, že potřebuju s ním vykulhat aspoň výbornou, aby získal titul Klubový šampion. Nakonec z toho bylo vítězství - BOB v konkurenci 12 přihlášených střeďáků a v závěrečkách vybojoval BIS 4. Na výstavě posuzoval polský rozhodčí Janusz Opara. Jeho velmi citlivý přístup ke všem psům, milé a klidné vystupování, noblesa a graciéznost projevu dotvářely celkově pohodovou atmosféru a já se po dlouhé době cítila uvolněná a šťastná. Poděkování samozřejmě patří i organizátorům, po své nedělní zkušenosti pracovníka v kruhu na MVP Praha vím aspoň trošku, o čem mluvím.

 

24. 11. 2018

Čas se naplnil a miminka již dorostla do věku, kdy začínají odcházet do nových domovů. Hodně štěstí těm, kteří již své doma mají i těm, kteří na své páníčky ještě čekají. 

K zadání jsou nazí kluk, holka a osrstění kluk, holka.

 

27. - 28. 10. 2018

Černá Hora je další destinací, kde se podařilo Nerovi získat další šampionáty. Získal tituly Šampion a Grandšampion Montenegro.

Miminka se zdárně vyvíjejí. Z Plemenné knihy už přišla jejich zápisová čísla. Jsou o přibližně 50 narozených jedinců vyší za poslední 3 roky. S babičkou Kiki (v květnu jí bude 10 let) je dělí 110 nově zapsaných jedinců (narozených štěňat a importů). V Plemenné knize je tedy přes 150 zapsaných jedinců ( ve všech 3 rázech, nahých i osrstěných, někteří již nežijou).

 

19. - 21. 10. 2018

Tento výstavní víkend v maďarském Komarom potvrdil kvality našeho mladíka a Nero si tak po Evropě (Evropský vítěz 2018) ve Varšavě zajistil další titul - Maďarský šampion.

Miminka z vrhu F začala objevovat svět a tak jsem je přestěhovala do ohrádky. Doufám, že se všichni vyspíme :-) .

 

16. 10. 2018

Mimčům jsou dnes dva týdny. Všichni už otevřeli očka. K zadání jsou ještě dva nahatí kluci a osrstění holka a kluk .

 

15. 10. 2018

Miminka rostou jako z mlíčka. Maminka se vzorně stará  a i já se starám o všechny. Po dnešní kontrole na veterině už vše vypadá na dobré cestě a věříme, že to dobře dopadne.

 

13. - 14. 10. 2018

Nero se vydal na Evropskou výstavu do Polska do Varšavy. V kolotoči posledních dnů jsem navíc řešila, že domluvený handlink padl. Nakonec vše klaplo, ale do Polska odjel Nero s partou od saluk, přijala ho Gábina z K -9 teamu, vystavovala Miška a domů přivezla zase úplně jiná parta. Díky jeho povaze nedobrovolná socializace dopadla na výbornou. Nero si  s fešnou handlerkou vyběhal na 80. jubilejní výstavě kynologického klubu tituly V1, CWC,  Nejlepší dospělý pes, Vítěz jubilejbí výstavy k 80. výročí ZKWP a titul nejvyšší BOB. V neděli pak v silné konkurenci se z mezitřídy dostal přes třídu otevřenou a vítěze třídy šampionů k CACIBu a tím i k titulu nejvyššímu - EVROPSKÝ VÍTĚZ. Mám obrovskou radost.


 

8.10. 2018

Miminka k zítřejšímu týdennímu výročí dostala jména. Holčičky jsou Freya, Fortuna, Fiesta a Felicity, kluci Flavio, Fiel, Felipe a Fabio.

 

5.10. 2018

Miminkům jsou 3 dny  a já se začínám probírat. Resumé : 15:30 , 18:00 , 20:30 , 23:00 , 1:30 , 4:30 , 7:00 , 12:00 , 14:30 , 17:00 .....Co znamenají čísla? Jsou to časy krmení za posledních 24 hodin. Delší pauzy jsou způsobené mým pracovním nasazením :-) . Připadám si, že funguju na setrvačník. Příklad z dnešního Penny. V polední pauze jsem si odskočila domů. Při návratu zpět do práce jsem zašla, jako každé ráno , do obchodu. Když jsem stála poslušně ve frontě na pokladnu, došlo mi, že nákupní košík mám prázdný - nakoupila jsem už ráno . To, že na rezervace nahých štěňat potvrzuju chlupáče a naopak, už zájemci se mnou zažili. V myšlenkách se vracím k porodu. První se narodil nahý strakatý kluk. Překvapivě opravdu holý - bílá barva totiž nese chlupy. Pak se rodili další a další kluci - nahatý, chlupatý, nahatý, chlupatá fenka. Všichni jsou černí jak bota. Holčičky se nejspíš někde šlechtily, příšly na řadu až nakonec. Černá čistě holá, černá s rádiovkou. Když už jsem si říkala : Hrnečku, dost ! , naznačila Colima, že ještě nemíní končit. Po delší pauze přivedla na svět strakatou holčičku, svoji věrnou kopii. Freya, jak jsem ji pojmenovala, byla hodně velká a unavené mamince dala zabrat. Drobnější štěňata se rodila rychle a vyjížděla, jak po tobogánu, strakáčci, kteří porod začali i uzavřeli, patří k těm větším. Bohužel, rychlíci nějak zapomněli za sebou stáhnout padák a tak řešíme zadržené placenty. Denní návštěvy veteriny mezi krmeními jsou na programu dne. Začínám hledat miminkům vhodná jména.

 

2. 10. 2018

Právě se narodila plánovaná miminka. Je jich hodně, mamina i já se pečlivě staráme a krmíme. Vše je na polovinu - kluků a holek, zamluvení chlupáči se dostanou ke svým rodinám. Většina jsou černoušci, věrná kopie maminy je nahá holčička, která má již i své jméno - Freya . Božké jméno pro malou bohyni. Nahý strakatý bráška má kresbu jako strejda. Až se trošku zaběhneme, upřesníme info a rezervace. V každém případě ale do 5 týdnů věku kvůli ochraně mimin nepřijímáme žádné návštěvy a ani nejedeme na žádnou výstavu.

 

15. - 16. 9. 2018

Výstavní víkend nabitý událostmi. V sobotu Klubová výstava KCHN v Mladé Boleslavi. Nero je uchovněný a získal další titul - Klubový vítěz. V neděli pak v polském Gorzowě dokončil Polského šampiona mladých. V říjnu už na výstavy neplánuju vyjet, chci se plně věnovat očekávanému vrhu malých xolíků. Pokud Nero vyjede, beze mě.

 

2. 9. 2018

Cesta do Brém, kam jsme vyrazili o víkendu na výstavu, mi dlouho zůstane v paměti. Ne kvůli počasí, ani výstavě jako takové, ale kvůli nevhodně zvolenému termínu. Dálnice v Německu díky uzavírkám a omezením připomínala silně naši D1. O víkendu končily prázdniny i v okolních zemích a tak jsme se zařadili do kolony směřující od moře do vnitrozemí. V Brémách slunečné a léto potvrzující počasí se cestou změnilo v podzimní lijavec a blýskanici. Únava z časného vstávání se podepsala i na naší osádce, obzvlášť když jsme se domů dostali až v pondělí nad ránem. Nepříjemný dojem z cesty nám tak zcela vyvážil úspěch, kterého jsme na výstavě dosáhli. Nero si v konkurenci vybojoval BOB, z čehož jsem měla velikou radost. Uběhat jeho dlouhé nohy  v kruhu je pro mě docela obtížné. V kruhu se také předvedla Ella od Remetky v kategorii peruánů malých. Žije v Německu a tak nemívám moc příležitostí se s ní na výstavě setkat. Vybojovala si titul Nejlepší fena a BOS. Na výstavě v Olomouci dosáhla stejného výsledku naše další holčička Dulzura od Remetky, tentokrát malá xolice. I ona žije v zahraničí, na Slovensku. Krásné výsledky tak vyvážily pocit z víkendu, přesto si ale pro příště dám na termín konání pozor.

 

26. 8. 2018

Mladá Boleslav mě vždycky láká díky svěží trávě, poměrně velkým kruhům a příjemnému prostředí s možností venčení a proběhnutí psů. Letos se nás tam sešla poměrně početná parta naháčů. Posuzoval rozhodčí z Ruska, který je známý tím, že pro VD nejde daleko. Co o něm ale nebylo známo, že nemá rád naháče , kteří mají srst na standardem povolených místech event. osrstění standardní jedinci. O jeho vkusu svědčí výsledky - psi  původem z Mexika, tedy se zbytky srsti, s eod něj dočkali pouze ocenění 2 x V1 bez titulu, VD a COA (osrstěná) fenečka v dorostu dokonce "bez ohodnocení" . Majitelku aspoň potěšil posudek, ve kterém fence nevytkl naprosto nic- dokonce ani chlupy :D . Pro Nerovo předvedení jsem zvolila pomoc handlera a vyplatilo se. V početné konkurenci peruánů střední velikosti si vyběhali titul nejvyšší BOB. V malých peruánech uspěla i fenka Estrella od Remetky, která si rovněž vyběhala V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU, BOB. Majitelce moc gratuluji.

 

18. - 19. 8. 2018

DUOCACIB Bratislava na Bratislavském závodišti má pro mě kouzlo. Ráda se tam vracím. Letos jsem dala přednost lenošení a na výstavu vyslala Nera s handlerkou. Nelituju. Jednak bylo příšerné vedro, které bez vodní plochy už špatně zvládám, druhak vyběhali takové tituly, že se Nero stal Slovenským šampionem mladých. V odpoledních soutěžích postoupili do užšího výběru a vyběhali si TOP 3 v JBIG. Mám veliku radost.

Výstavy se zúčastnila  v mladých i xolo holčička po Sombře a Ferdovi - Dulzura od Remetky. V poledním žáru, kdy teplota ve stínu překročila 32 stupňů, se i na parném a vyprahlém povrchu krásně předvedla a získala titul V1, CAJC, BOJ a BOS , druhý den výstavy dokonce porazila i taťku a získala tak tituly V1, CAJC, BOJ a BOB . V odpoledních soutěžích pak s majitelkou vyběhala TOP 2 v JBIG. Majitelce moc gratuluji a věřím, že tato malá fenka ( výškově kolem 30 cm) brzy ve své domovině získá další ocenění, která si zaslouží.

 

 

12. 8. 2018

Další etapa úklidu je za námi - tentokrát po malování. Teď týden odpočinku a můžeme se opět vrhnout do víru výstav.

 

4. - 5. 8. 2018

Nero vyrazil do Sopot s handlerkou. Sobotní výstava v mladých se moc nevyvedla. Pan rozhodčí z Irska nějak netušil, jak má peruán vypadat - prý se s ním naživo ještě nesetkal, a tak pro jistou nenapsal posudek žádný a Nero i fena v šampionech obdrželi ocenění VD za zuby. Neděle už pak v mezitřídě přinesla radost, úspěch, BOB a třetí CACIB na titul interšampion. Teď už si jen rok počkat na čtvrtý titul a máme ho doma :-) .

Sobotní soudcování mělo dohru - na základě protestu podaného majitelkou feny - šampionky, k němuž jsem se i připojila, nám byl vrácen výstavní poplatek. Komu čest, tomu čest.

 

25. 7. 2018

Po výměně oken máme uklizeno a já mám už zase roupy. Za dva týdny jsem objednala malování celého domu. Velký dík za pomoc s úklidem patří dceři mé kamarádky a jejímu příteli. Díky Sylvie a Filipe.

 

21. 7. 2018

Osudu neunikneš. Po 3 letech se k nám vrátila Kikinčina dcera Colima alias Salma. Už při jejím narození jsem zvažovala ji nechat doma. Nakonec dostaly přednost stejně staré Sombra a Reina. V rodině majitele došlo k výrazným změnám a já jsem moc ráda za jejich rozhodnutí mi Salmu vrátit. Vážím si jejího chovného potenciálu. Nese čistě mexickou linii. Doufám, že bude přínosem v chovu, což nakonec bylo i přání majitele. U nás se zabydlela velmi rychle, již druhý den běhala se smečkou, jako by ani nikdy neodešla.

 

* 16. 7. 2018
+ 22. 7. 2018

El Niño - narodil se s vrozenou vadou a pobyl tu s námi necelý týden. Bylo to o to smutnější, že jsme nevyhnutelný konec očekávali.

 

16. 7. 2018

Za zvuků bourání a ruchu stavby Reina porodila nahého chlapečka. Březost jsem u ní už ani nepředpokládala, proto její potvrzení mě dost zaskočilo. Umístila jsem ji do výstavní klece a modlila se, aby se rozhodla rodit až večer. Probralo mě až zakňourání, které ohlásilo příchod psího miminka. Podle všeho byl na světě už nějakou chvíli, protože byl vzorně ošetřený a Reina odkrkávala abecedu po pozření placenty. Kluk dostal jméno El Nino - dítě. Jak symbolické pro někoho, kdo se nemá dožít dospělosti.

 

16. - 19. 7. 2018

Ačkoli v označených dnech jsem v podstatě seděla doma, byl to pro mě zážitek, o který se chci s vámi podělit.Měnili jsme totiž okna v celém domě, tedy 19 kousků. Kdo nezažil, nepochopí. Připadala jsem si jako prvorodička. Člověk neví, do čeho jde, a tak se i těší. Počáteční radost z očekávání vystřídaly rozpaky, když 5 chlapů naběhlo do pokojů, kam v pracovní obuvi obvykle nikdo nechodí. Po chvíli mi už bylo všechno jedno - to když se do rámů zakously pily a pajcry páčená okna začala vypadávat i s kusy omítky. V tu chvíli jsem začala hořce litovat svého nápadu. Zoufalství se stupňovalo,když dům bez oken zafungoval jako komín a průvan roznesl prach a písek naprosto všude. Dnes je už hotovo a ačkoli je dům jak po výbuchu a občas ztrácím víru, že ještě někdy bude uklizeno, mám radost z výsledku. Doufám, že nebude problém s žaluziemi, které kvůli reklamaci ze strany dodavatele budou montovány až příští týden.

 

14. - 15. 7. 2018

Výstavní víkend byl opět akční, nabitý událostmi a zážitky. V sobotu jsme cestovali do rakouského Oberwartu. Tato výstava bývá již tradičně hodně obsazená. Je totiž spojena s dalšími dvěma v nedalekém maďarském Szombately. Po oba dva dny jsem vystavovala pouze Nera, a to v mladých. V neděli jsme ale, k údivu spoluvystavujících, zamířili na opačnou stranu, do polského Gorzowa. Cesta do Rakouska byla ztížena kolabujícím provozem na D1, a tak jsme domů dojeli dost pozdě. Ani jsme se nezúčastnili odpoledních soutěží. Odseděli jsme si v autě 1.000 km , druhý den nás čekala stejná dávka, ale na opačnou stranu. Po informacích o kolonách i směrem do Polska jsme vyjeli s větší časovou rezervou. S navigací a radami od Waze jsme bez problémů dorazili do městečka. Výstava se konala na rekonstruovaném sportovním stadionu s legračním názvem. Spokojeni s dosaženými výsledky  ( v autě jsme si vezli 3 BOBy) jsme vyrazili k domovu. tentokrát se ale zádná z navigací nemohla shodnout na tom, kudy jet. Všechny nás táhly do Německa. Nenechaly jsme se jejich radami  zviklat a jeli podle svého. Tak se stalo, že jsme objevovali -trošku nedobrovolně - krásy Krkonoš, převážně z polské dstrany. Množství serpentin nenechalo chladným Nera a pokřtil mi kabát a potažmo celý prostor zadních sedadel, kde ležel. Sebe bych jako spolucestujícího do auta nechtěla. Domů jsme dojeli opět za tmy, utahaní až na hranu sil. Mám teď měsíc na to, abych se vzpamatovala.

 

3. 7. 2018

Dnešní návštěva veteriny mě potěšila. Byli jsme u očního specialisty MVDr. Beránka. Pro ty, kdož sledujete osud naší Kikinky, které dva nezvedení kluci nastříkali do očí chemikálii a tím jí nenávratně poškodili zrak, mám potěšitelnou zprávu. Po 9 měsících léčení se podařilo stav stabilizovat a operace bezprostředně nehrozí. Na rohovce se díky neustálému zvlhčování netvoří vřídky. Kikča vidí v obrysech a za světla na vzdálenost cca 3 - 5 metrů, samozřejmě lépe pohybující se cíle. Co je blíž nebo dál bohužel nerozezná. I tak ale mám radost, že zvýšená péče, kterou jí věnuji, má pozitivní dopad. Vyšetření na dědičné oční vady se zúčastnil i Nero. Slz má na rozdávání, vyšetření očí na dědičné nemoci negativní. Můžeme si tedy užívat léta a sluníčka.

 

24. 6. 2018 - 1. 7. 2018

V poslední době se dostávám do takového víru událostí, že pomalu ani nestíhám přibrzdit a zmínit se o nich. Tak tedy jen letem- světem. V sobotu 24. 6. výstava v Brně. Na pohodu, jen s Nerem, první český CACIB, v 15 měsících již druhý. Co víc si přát. V kruhu jsme potkali i Estrellu, naši malinkou hočičku po Emmě. Na ocenění V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU a BOB si myslím může být majitelka náležitě pyšná.

O týden později v sobotu 30. 6. v Hannoveru Dacota předposlední čekatelství Německého šampionátu, v neděli 1. 7. Nero v Klatovech titul Národní vítěz a další CAC čekatelství. Cestu jsme absolvovali s naším odchovem Gradem alias Manýskem. Předvedl se v dorostu - moc hezky a poprávu dostal ocenění VN1. Na výstavě nás cestou na dovolenou zastihl i druhý z lednových odchovanců Hobit alias Tobísek - milovník žen, lidí, psů.... prostě všech a všeho. Všem děkuji za společnost a budu se těšit na další shledání.

Vydechnout, nadechnout.. a huráááá, prázdniny  !!!!!!!

 

16. - 17. 6. 2018

Kvetly máky, zrálo obilí .... S písničkou v hlavě  a na rtech jsme strávili slunečný víkend ve Slovinsku. Výstava s názvem CACIB Bled se konala na asi 30 km vzdáleném hippodromu Komenda. Jako tradičně výstava příjemná - sluníčková,  cesta dobře značená. Prostředí hippodromu skýtalo dobré zázemí pro venkovní výstavu. Pořadatelé mysleli i na psíky, kteří se chystali vstoupit do kruhu a připravili pro ně stanový přístřešek, aby je uchránili před přímým sluncem. Ačkoli okolí dominovaly vysoké hory, příroda a zeleň byly o dost dál než u nás. Lány obilí zlátly, kukuřice tak vysoká, že by se v ní ukryl dospělák, cvrčci hlasitě koncertovali, že pomalu nebylo slyšet vlastního slova. Svěží zeleň dýchala čistotou. Přiblížili jsme si tak léto, které podle kalendáře začne o pár dní později. Sepjetí s přírodou podtrhlo i ubytování na statku. První dojem sice byl překvapivý, ale po chvíli nám nevadily ani v sousedství ustájené kravky. Pyšný kohout možná strávil noc v temnici, protože ráno ani nešpitl. Probouzející se den jsme si užili procházkou v ovocném sadu a na louce. Všudypřítomné kočky se venku vyhřívaly na sluníčku a nemínily se pohnout, ani když překvapení psi s nimi chtěli navázat kontakt. A jak jsme dopadli? Dacota dokončila už v sobotu Slovinského šampiona, Nero Slovinského junioršampina. Stejného úspěchu dosáhli i v neděli. Dacota tak za vítězství v obou dnech získala navíc titul Karawangen Winner. Nero potěšil po oba dva dny titulem BOB, navíc v neděli poprvé v mezitřídě získal první čekatelství CACIB na interšampiona. Úspěch a pohoda mě nabily spoustou energie, kterou pro nadcházející dva výstavní víkendy budu potřebovat.

 

22. 5. 2018

Z náklonnosti, která vznikla na 1. máje, se vyvinul vztah a tak nás Gump opouští. Našel novou rodinu u dlouholeté chovatelky peruánků a já věřím, že splní všechna očekávání. Hodně štěstí, Gumpy  .

 

19. - 21. 5. 2018

Do maďarského města se vydaly společně s handlerkou na 3 denní výstavu naše Dacota a Sombra. A jak si vedou po prvním dnu? Sombra má splněno na Šampiona Maďarska, Dacota potřebuje poslední čekatelství. Pro Sombru je to poslední dobrodružství, po návratu si bude už jen užívat pohostinnost teplé postýlky a veškeré dění sledovat z gauče. 

 

12. 5. 2018

O výstavě v rakouském Wieselburgu nemůžu díky přestálé střevní chřipce říct vůbec nic. Mé velké poděkování patří Šárce, díky níž mají Dacota i Nero zase o jednoho BOBa navíc.

 

28. 4. - 1. 5. 2018

Výstavy nám začaly sobotou. Dacota odjela do chorvatského Zadaru, xolice se jely předvést v mé přítomnosti do Mladé Boleslavi na Speciální výstavu KCHMPP. Sluníčko žhnulo jak o život a tak kolem 14. hodiny, kdy jsme přišli na řadu, jsem už měla notně chycený dekolt. Holky Reina se Sombrou si po delší pauze užívaly pozornosti a já se těšila přítomnosti milých lidiček, kvůli nimž jsem především na výstavu jela. Pravda, dozvěděla jsem se i věci, které jsem vědět nemusela nebo nechtěla - ale takový je život. Nic není černobílé. Domů jsme jely se 4 poháry a pocitem příjemně stráveného dne.   Na Dacotu jsem myslela i další dny. V sérii 4 výstav ani jednou nezaváhala a čtyřnásobné vítězství jí přineslo titul Šampion Chorvatska.

 

21. - 22. 4. 2018

V sobotu odejel s novými majiteli Hobit alias Tobi. Hodně štěstí, kloučku. Dělej svým páníčkům jen radost.

Sluníčková neděle v Českých Budějovicích patřila mezi výstavy, které jsem si nesmírně užívala. Jela jsem s Nerem a Dacotou. Oba již měli splněno vše, co v daném období mít splněno mohliPotvrdilo se mi, že svůj neklid přenáším na psy a proto ne vždy se předvedou podle mých představ. Ne tak v neděli. Po příjemné procházce jsme šli do kruhu hned zrána. Nero sice skotačil, jak to někdy po vytažení z klece dělává, ale po oběhnutí několika koleček se zklidnil. Oba tak získali velmi hezké posudky a ocenění, díky němuž se mohli zúčastnit i odpoledních soutěží. Volný čas jsem vyplnila couráním se psy po areálu a obcházením stánků. V několika z nich jsem si udělala radost maličkostmi. Největší radost mi ale připravili majitelé Joyce, naší mini xoličky po Sombře. Holčička je opravdu maličká - 2,9 kg v necelých 7 měsících, s perfektním chrupem a skusem, rovnými zády a správně úhlenými končetinami. Hlavičku má jemně modelovanou, ucho pevné, vzpřímené.. jedním slovem: povedla se. Na své první výstavě se pěkně předvedla, jen na stole při prohlídce chrupu se tvářila odtažitě. Jakmile ale opět pocítila pevnou půdu pod nohama, rozběhla se se zvednutým ocáskem následována svým páníčkem. Vkládám do tohoto vrhu velké naděje a doufám, že se i s jejími sestřičkami ještě někde na výstavách uvidím. Na výstavě jsme se potkali ještě i s naší peru holčičkou Estrellou, která se už stala Českým junioršampionem. Začíná se pokoušet o kariéru mezi dospělými. Dacota se touto výstavou, na níž jsem jí nechala vystavit titul Český grand šampion, loučí s českými výstavami. Pokud někam pojede, jen pro moje a své potěšení. Stejně jako příští víkend vyrazí na speciálku do Bolky Sombra a Reina. Obě xolice už mají odvystavováno a želí, když je nechávám doma. Splním jim tak jejich přání a po delší odmlce je zase "opráším" a vyvezu. Věřím,že si výstavu společně užijeme s kupou přátel, kvůli nimž jedu na výstavu i já.
 

7. - 8. 4. 2018

Výstavní víkend byl mimořádně náročný. Chytila mě záda , a tak ani Chemnitz ani Ostrava se nedaly absolvovat bez pomoci "růžového kamaráda". Holky naštěstí šlapaly a tak Dacota dokončila Českého grandšampiona a Sombra Německého šampiona VDH. V neděli v Ostravě Nero zaválel a z výstavy si odvezl titul BOJ a posléze i BOB.

 

30. 3. 2018

Holky už odjely na Velikonoce domů a zůstali poslední dva mohykáni - kluci. Jsou vzorkem toho nejlepšího - každý má jiné rodiče. K odběru jsou ihned.

 

24. - 25. 3. 2018

Doma máme ještě na prodej dva kluky a holky čekají na Velikonoce, aby se vydaly do svých domovů. Na výstavu do Srbska do měst Bogatic a Sremska Mitrovica vyjely Dacota a Reina s handlerkou. Obě byly úspěšné a splnily podmínky pro udělení titulů Šampion Srbska a Grandšampion Srbska. Uvidíme, které tituly nám holky dovezou.

 

15. 3. 2018

Dnes odjela do nového domova první holčička z vrhu "H" - Honey Ginger alias Gigi. Věřím, že se narodila právě pro svoji majitelku a bude jí přinášet jen radost. Hanička (Hannah) ze sourozenců želela jejího odchodu nejvíc a hledala ji. Ta do svého nového domova odchází za 2 týdny.

 

10. 3. 2018

Zpět z výstavy v Jelení Hoře - unavení, ale spokojení. Dacota splnila mé očekávávní a dokončila Polského šampiona , Nero začal. Cesta serpentinami přes Harrachov Nerovi nějak nesedla  :D a zneuctil mi kabát, na kterém ležel. Zbytek dne jsem tak trávila jen ve slabém saku. Výstava se konala v hale sportovního areálu, kde byla spousta místa a příležitosti k venčení. Protože jsme zůstali do odpoledních soutěží, mohli jsme si vychutnat krásné slunečné odpoledne. Sluníčko už má sílu a tak jsem ani neželela zdržení. Jaro je za dveřmi.

 

3. 3. 2018

Dnes odešla do nových rodin poslední miminka z vrhu "G" . V pokoji je najednou smutné ticho. Naštěstí mám ještě dost povyražení s miminky od Caramely, která nás tak brzy neopustí.

 

17. - 18. 2. 2018

Do slovinského Celje jsme vyráželi s velkými plány. Sombra potřebovala klubovou výstavu, stejně jako Dacota, která šampionát začala v lednu. Holky uspěly a posunuly se dál. Sombra dokončila Šampiona Slovinska, Dacota získala celkem 3 další čekatelství a Nero začal šampionát mladých.

 

10. - 11.  2. 2018

NITRADOG jsme letos absolvovali ve třech - Reina - dokončila Slovenského grand šampiona, Dacota - dokončila Slovenského šampiona a Nero - začal Slovenského šampiona mladých. Dovezli jsme si spoustu ocenění a pohárů. I když o tom vystavování není, vždy potěší.

 

 

3. - 4. 2. 2018

DUOCACIB Brno mě baví. V rámci socializace a vyřešení problému s dopravou jsme letos vyrazili s Nerem a  Dacotou v neděli vlakem. Užil si tak autobus, metro, vlak , tramvaj.. Mile mě překvapil, zaskočilo ho jen samostatné nastupování do vlaku. Zbylé dopravní prostředky zvládl jako ostřílený mazák. Dacota se nosila, má na to váhu. Výstavní výsledky mě potěšily a tak příští týden vyrazím na ČMKU nechat vystavit Nerovi první juniorský šampionát.

Miminka z obou lednových vrhů utěšeně rostou a již se začínají sjíždět budoucí páníčci kouknout na své ratolesti. Věřím, že sympatie budou obapolné a všichni brzy naleznou své doma.

 

30. 1. 2018
Štěňátka vrhu "H" mají již své jména:
Hobit (HA male / holý kluk)
Happy Heart (HA female / holá holčička)
Honey Ginger (COA female / osrstěná holčička)
Hannah (COA female / osrstěná holčička)

 

24. 1. 2018
Máme štěňátka vrhu "H"
 

15. 1. 2018
Štěňátka z vrhu "G", mají již svá jména: Grado (HA male), Gump (HA male), Galetta (COA female)

14. 1. 2018

NDS OloBrno
Judge: Vlastislav Vojtek

Dacota od Remetky - PSPP pequeno
Exc.1, CAC, National Winner, CAC ČMKU, BOB 
 Dacota is a new Czech champion and Champion ČMKU 

   

Neroh de Korrantoh - PSPP medio
Exc. 1, CAJC, BOJ, BOS

 

8. 1. 2018

Krásné narozeninové datum má první vrh peruánů v tomto roce. Narodili se dva nahatí kluci a jedna osrstěná holčička. Jména budou od písmene "G".

 

7. 1. 2018

Začátek roku je ve znamení nových vrhů a tomu jsme podřídili i výstavy. Dacota se projela s Petrou do Slovinska. Holky byly úspěšné a tak Dacota rozjela začátek roku novým čekatelstvím, titulem Nejlepší fena,  BOB a Vítěz Slovinska.

 

31. 12. 2017

Silvestrovská noc nám nepřináší žádné potěšení. Rány střídají oslnivé ohňostroje a vyděšené psice se mi pod stolem motají do změti kabelů. Oddychneme si, až bude po všem.

Nic netrvá věčně - ani láska k jedné slečně - a jednou vše skončí. Život se vrátí do zajetých kolejí. Přeju sobě i vám všem mým přátelům, aby vás nic nevykolejilo a život se ubíral po schůdných cestách. Abyste na nich potkávali jen hodné a slušné lidi, vaše zdraví bylo trvalé a pevné. Štěstí ať vás provází všemi rozhodnutími a pohoda je trvalou součástí vašeho života. Na zdraví a šťastné vykročení do nového roku 2018.