DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Novinky 2020

° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° °

16. 12. 2020

V koronavirovém čase se pořád něco děje, bohužel málo k danému tématu. Nero v říjnu a listopadu kryl dvě střední feny z CHS Pazzda. Obě fenky zabřezly. Spolu s majiteli se těšíme na miminka na Silvestra a v polovině ledna. Často v poslední době zaznívá - hlavně ve zdraví. To je i mé přání.

Dnes přišel Guapince potvrzený titul Rakouský junioršampion. Moc děkuji Šárce za dopomoc při vykorespondování žádosti, která nám otevřela cestu díky změkčení pravidel pro udělování. Je to bohužel jediný rozdělaný titul, který se podařilo dotáhnout. I tak se Guapa pyšní juniorskými tituly Českým, Slovenským, Chorvatským a nově i Rakouským. 

 

7. 11. 2020

Čas letí jako bláznivý. Život plyne, pořád se něco děje. Bohužel svět výstav díky coronaviru je pro nás zpečetěný. Budeme se tedy těšit na miminka - byť ta vlastní plánujeme až na jaře příštího roku.

 

2. - 4. 10. 2020

3x CACIB Komarom jsem hlásila na poslední chvíli. Dlouho jsem zvažovala, protože jen výstavní poplatky se vyšplhaly na 5.002 Kč. První i druhý den vše probíhalo nadějně, Guapinka po oba dva dny získala tituly BOB. Pravidlo, že každý šampion má alespoň jednou za život dostat VD, jsme si vybrali právě tady. Budeme mít tedy možnost se na místo činu vrátit zase za rok.

 

28. 9. 2020

V době koronavirové bere člověk zavděk jakoukoli příležitostí k setkání se s jedinci stejně zaměřenými a postiženými - rozuměj pejskomily. Výstava v Horních Počernicích tak byla místem setkání s Míšou, Ivou, Mařenkou a jejími majitelkami a spoustou známých i od jiných plemen. Počasí nám nepřálo, lilo, ba cedilo celý den. Přihlášená byla Indigo s Manym do párů. Vzhledem k její zdravotní indispozici (hárání) zůstala doma, aby kluky nerozptylovala. Za nás se tedy v dorostu proběhla jen Borgia  (Ginka) s hodnocením VN 1. Hodnocení v konkurenci mě moc potěšilo, zvláště proto, že pan rozhodčí Šimek měl ten den k posouzení 140 psů a známky padaly v široké škále. Jsem vděčná za možnost proběhnout se v kruhu - kdo ví, jestli letos ještě nějaká jiná bude.

11. - 20. 9. 2020

V pátek 11. září se vydala Indigo v doprovodu nevlastního brášky Manyho a jeho rodiny na výstavní maraton. Nejdřív zamířili do chorvatského Varaždinu. Byli oba maximálně úspěšní a odvezli si titul Chorvatský šampion. Po krátkém odpočinku v penzionu v Seredi se přesunuli ve čtvrtek do Nitry na 4 denní výstavu. Již po prvním dnu splnila Indi podmínky pro udělení titulu Slovenský junioršampion. Z dalších 3 pak načerpala čekatelství na udělení titulu Slovenský šampion, který je ale podmíněn dvěma sezonami. Pokračovat tak má smysl nejdřív příští rok. 

Do konce roku máme ještě nějaké výstavy nahlášené, ale jejich uskutečnění je ve hvězdách. Nejdůležitější je pevné zdraví všech.

 

5. 9. 2020

Dnešní Klubová výstava KCHN byla od jara plánovaná a toužebně očekávaná. Nahlásila se na ni celá banda "od Remetky" - Grado alias Many, jeho dcerka Mařenka, Indigo, Jesabelle alias Bella, Nerova dcera Borgia Aura Canis. Výstava se konala v dostihovém areálu v Mladé Boleslavi. Mám tento areál moc ráda pro příjemnou atmosféru, dostatek volného prostoru k proběhnutí i relaxaci, milou společnost a v neposlední řadě i točenou malinovku v občerstvení.

Dvojí změna posuzovatele nás nerozhodila, většinu výstav hlásím bez ohledu na rozhodčího. Tu dnešní nakonec pískal rozhodčí Tomáš Kučera, který klubu vyšel vstříc a účast potvrdil na poslední chvíli. Ginka (Borgia) šla na řadu po Manym a Márince. Pan rozhodčí měl výtečnou náladu. Klidnil i mě, ať na malou nespěchám a neodradím si ji. Sám při posuzování se toho držel a než se jí podíval na zoubky, hladil ji a něžně přesvědčoval. Výsledkem pak bylo pohodové chování všech zúčastněných. Indigo předváděla Míša Pejpalová. Jsou spolu tak sžité, že i na kurzech vedoucí tápou, čí je který pes. Celou dobu předvádění z Míši nespustila oči. Takhle pevně navázaný kontakt se málokdy vidí. Bellu předváděl její páníček. Šlapala jak na procházce, vesele a zčerstva. Moc mě potěšila naše vnučka Márinka. Veselá pevná půlroční holčička, s dravostní a drzostí mláďat , nejdřív zlikvidovala výstavní psí dárek - ovečku. V kruhu se předvedla se suverénností a elegancí. Má velký výstavní potenciál... V soutěži párů vybojovali Many a Indigo 1. místo. BIS štěňat Márinka obsadila 3.místo, Borgia BIS dorost 2. místo, Best in Show 3. místo patřilo opět Manymu. Dlouho jsem si výstavu tak neužila. Kromě bezvadné přípravy po organizační stránce, množství pozorností a dárků, krásné poháry a ceny.... až po milou přítomnost všech lidiček, se kterými jsem měla tu čest se zde potkat. Výsledky tedy už jen ve zkratce. Těším se na příště.

 

 2. 9. 2020

Návod na lepení uší:
https://www.youtube.com/watch?v=DYagBGLOk0I

 

22. a 23. 8. 2020

Nemoci nechodí po horách, ale po lidech. Tak se stalo, že táta je opět v nemocnici. To je důvod, proč do Bratislavy jsem s Guapitou nejela na výstavu osobně. Přihlášená na DUODANUBE byla i naše Indigo. Využila jsem možnosti poslat Guapu s Míšou, i když se vystavovala jen v sobotu, Míša bravurně zvládla všechny 3 naháčky - včetně svého Manyho. Moc děkuji za opět suverénní výsledky.

Neděle je dnem, kdy miminka dosáhla věku k odběru. Některá se už rozprchla do nových domovů. Doufám a věřím, že se budou mít všichni skvěle a budou přinášet páníčkům jen samou radost. O zbylá mimča se bude po neděli už muset postarat sbor chůviček. S mateřskou skončila i moje dovolená a já se vracím do práce. 

 

16. 8. 2020

Národní výstava v Mladé Boleslavi mi přinesla spoustu radosti. Byla totiž přesně podle mých představ. Díky tomu, že byla bez účasti veřejnosti, dalo se s přehledem zaparkovat, postavit stan, nebyly fronty u občerstvení ( správnou hydrataci jistily 3 velké malinovky a půllitrová ledová káva), množství stánků mi přišlo stejné jako jiné roky. Výstava byla bez odpoledních soutěží, takže hned po posouzení se dalo odjet i s cenami. To mně tak úplně nevyšlo, protože mezi posouzením mexičanů a peruánů byla 4 hodinová prodleva. Užila jsem si ji právě občerstvením, dobonitací Guapy a příjemným splknutím. Guapa a i Indigo dosáhly TOP výsledků, co víc si přát.

Při jedné z hojných návštěv občerstevní jsem se opodál stojícího pána zeptala, jeslti čeká. Odpověděl, že ano. Po chvíli doplnil odpověď, že čeká.. ale na obsloužení, ne na vydání objednávky. S úsměvem jsem mu odpověděla. Co přesně, si nepamatuju. Zaskočila mě totiž nedaleko stojící rozhodčí, která byla v družné debatě s dalšími dvěma lidmi. Zhnuseně na nás hodila pohled a zasyčela  PST !!! . Zkoprněle jsme na ni hleděli. S mladíkem ve frontě jsme měli situaci uspokojivě a přátelsky vyřešenou, nebylo o čem diskutovat. Rozhostilo se hrobové ticho, do kterého paní rozhodčí odpověděla: No a co, hlavně že to funguje. Myslím, že paní, která o samotě pojídala párek bez chleba, ho zhltla a snažila se nepřátelské území co nejrychleji opustit. Nikdo jiný v blízkosti diskutující trojice nebyl. Zmíněnou rozhodčí, která chová a posuzuje chrty a lovecké psy, jsem nepoznávala. Obdivovala  jsem její profesionalitu, často komentuje odpolední soutěže. Ač se může pyšnit akademickými tituly, to základní jí chybí - slušné vychování a tolerance.

 

10. 8. 2020

Miminka rostou jak z vody, i když mě poslední vážení před druhým odčervením přesvědčilo o tom, že velcí jsou jen na fotkách. S váhou 1,4  kg - 1,7 kg obzvlášť nahatí kluci mají šanci zůstat ve výškovém rázu malý. Ve středu jdeme opět potrénovat Do Čertous s Ginkou na kurz handlingu. Bude mít premiéru na klubové výstavě, kde se představí ve třídě dorostu. Na stejné výstavě ve štěňatech vkročí poprvé do výstavního kruhu i naše vnučka Márinka, dcera Manyho (Grado od Remetky x Azalea Ramongo). Moc se na holky těším.

 

2. 8. 2020

Výstav je málo a tak je třeba využít každé příležitosti k tréninku. Vltavotýnská krajská výstava tak byla skvělou příležitostí. V kruhu se proběhla Indigo - poprvé a naposledy ve třídě mladých. Předchozí výstavy absolvovala v kategorii štěně a dorost. Získala titul vítěz třídy. Zúročit nasbírané zkušenosti se jí bohužel v bodované kategorii mladých díky koronaviru nepodařilo. Nanečisto si natrénovala i pohyb v páru s bráškou Manym. Míšu, která ji předvádí, tak bezmezně miluje a věří jí, že je ochotna ji doprovodit naprosto kamkoli.
Guapa jako starý harcovník získala svůj první titul Krajský vítěz. Na výstavě jsme se setkali i s naším posledním xolo odchovem, alias Čírem. Je to kouzelný mini chlapeček, kterému nic nechybí ani nepřebývá - jedině tak snad temperament, který ale k tomuto plemeni patří. Moc ráda jsem vás oba, Ivano, viděla.

 

25. 7. 2020

Letošní rok je díky koronaviru na výstavy velmi chudý. O to víc si vážíme každé zúročené příležitosti. V sobotu se v Mikulově konala klubová výstava KCHMPP. Guapita získala CAC. Má tak první čekatelství na Českého šampiona, na Klubového šampiona, navíc splnila podmínku chovnosti. Třešničkou na dortu je další ocenění BOS. BOB tentokrát byl její bráška Gucci.

 

22. 7. 2020

Dnes jsme byly potrénovat s Ginkou v Petcentru na kurzu handlingu. Je to holka šikovná, potěšila mě i pochvala ze strany lektorů. Budu se snažit jí to na výstavách nekazit.

 

20. 7. 2020

Život jde dál a nastaly události všedního dne. Miminka dosáhla věku 2 týdnů, podstoupila odčervení a první stříhání drápků. Na svět se jako první podíval nahý kluk Linsi, chlupáčci naopak si dali na čas. Jako poslední otevřel oči 15. den Liyun. Už to nejsou jen červíčci, ale právoplatné šelmičky, které se ozývají zavrčením i štěknutím, když je důvod. Počasí posledních dnů mě přimělo vyměnit kočárek, který miminům skýtal teploučko, pohodu a jistotu, za ohrádku. Chlupáči totiž už ječeli horkem. V ohrádce si chlupáči našli místo, kde je jim nejlíp - na dlažbě. Naháčci naopak už jsou tak šikovní, že pobývají v pelíšku. 

 

17. a 19. 7. 2020

Nitra -mezinárodky a naše Guapa. V pátek v konkurenci V1, CAC, CACIB, BOS, v neděli pak V1, CAC, CACIB, BOB. Guapinka tak začala kromě Slovenského šampiona krásy i cestu za titulem C.I.B.
Moc mě potěšila účast na této po dlouhé době mezinárodce. V malých mexičanech se sešlo hned 5 jedinců, kteří se během 3 výstavních dnů vystřídali ve výstavních kruzích. Nikdo nebyl po všechny 3 dny, přesto si tituly nejvyšší nemohli odnést všichni. A kdože se tedy předvedl? Abecedně:
Colima od Remetky - V1, CAC, CACIB, BOS (18. 7.) - dokončila Slovenského šampiona a titul C.I.B.
Dulzura od Remetky - V1, CAC, Res. CACIB (19. 7.) - dokončila Slovenského šampiona a titul C.I.B.
Fabio od Remetky - V1, CAC, CACIB, BOB (17. 9.), V1, CAC, CACIB, BOB (18. 7)
Gucci od Remetky - V1, CAJC, BOJ (17. 7.)  - dokončil Slovenského junioršampiona, V1, CAC, Res. CACIB (18.7.)
Guapa od Remetky - viz výše
Všem majitelům našich úspěšných odchovů moc gratuluji a děkuji za prezentaci.

 

17. 7. 2020

Čas letí jako bláznivý, já nechytím ho - ani vy. Miminkům budou zítra 2 týdny. Otevřeli očíčka, ale zatím jsou to jen lezouni. Malý Lionek statečně zabojoval a dnes už váží víc, než nahatý bráška. Chlupatá holčinka má velmi zajímavou barvu kožíšku. Asi budu mít dilema, jakou barvu zapsat do PP. Zatím se jeví pořád jako modrá.

Dnes Guapa navštívila první pokoronavirovou výstavu v Nitře. Na první výstavě v dospělých získala první čekatelství Slovenského šampiona krásy a první CACIB na titul C.I.B. Mám z ní velikou radost a možná mi její úspěch nastartuje chuť do výstav, která díky hygienickým opatřením opadla.

 

5. 7. 2020

heart K zadání je již jen jeden osrstěný chlapec heart.

Míša Pejpalová nezklamala a přichystala pro miminka širokou paletu jmen z kečuánštiny. Zde je ochutnávka:
LAYQA - v překladu Čarodějka. Toto jméno mě automaticky napadlo přiřadit jediné fence ve vrhu s úžasným lila kožíškem.
LIWRU - v překladu Kniha. Tak jako se otevírá kniha, o jejímž obsahu ani konci nemáte tušení, vstoupil do hry prvorozený COA černý kluk.
LLANTHU -  v překladu Stín. Tento COA černý chlapec zůstane ve stínu svého prvorozeného bratra, protože už není originál, ale věrná kopie.
LINSI - v překladu Rys - kočka. Tento klučík měl veliké štěstí, že jsem zrovna kontrolovala již narozená miminka. Vypadl z maminy v komplet obalu s nalepenou zadrženou placentou. Než by se vybabral na svět, mohl by se udusit. Doufám, že jako kočka má 9 životů, i jeho bude celý život  provázet štěstěna. Po narození předchozího štěněte jsem u maminy vartovala 4 hodiny, ale nic nenasvědčovalo tomu, že by se ještě něco mělo dít. Přišel na svět po 8 hodinách od předchozího.mimina.
LIYUN - v překladu Lev. Jako lev se rve o život nahý kluk, který přišel na svět jako poslední. Byl pro mě obrovským překvapením. Když jsem přišla přikládat mimina ke strukům, nemohla jsem se dopočítat. Kde se vzal, tu se vzal...Budeme spolu bojovat o místo na slunci.
 

4. 7. 2020

Dnes nastal dlouho očekávaný den D. Nad ránem se narodila Emmě 4 miminka. Emma nezklamala, narodilo se jediné nahé štěně pes. Fenka je chlupinka, zbylí dva černí s bílou náprsenkou osrstění kluci budou k rezervaci. Vzhledem k Emmině limitované edici fenek, bohužel,  skutečnost zdaleka nepokryje zájem.

To by nebyla Emma, aby nepřekvapila. Přibyl další nahatý kluk. Mimina přicházela na svět v průběhu 12 hodin, zcela v poklidu. Předposlední interval byl více než 8 hodinový. Člověk se učí celý život.

 

19. 6. 2020

Po týdnu dorazily z ČMKU rodokmeny pro xolíky, vrh H. Když v pondělí půjdou poštou, do pátku by mohly dojít všem majitelům našich miminek. Naštěstí nechodí pěšky, z Prahy 8 (ČMKU) na Prahu 9 - doručovací adresa, by těch 12 km zvládly určitě dřív.

Jak už mnozí tuší, koncem měsíce (začátkem července) čekáme narození štěňat peruánského naháče. Otcem plánovaných mimin je náš Nero (import Francie), matkou Emma  (import Finsko). Jedná se o opakované a zároveň poslední spojení těchto rodičů. V minulého vrhu se narodilo pouze jedno nahé štěně - fenka Indigo. Pro svoji mimořádnost zbarvení (modrá) a jedinečnou chov. linii zůstala doma. O narození miminek budu informovat zde.

 

13. 6. 2020

Dnešní bonitace mexických naháčů v Mladé Boleslavi posunula naše 3 odchovance do kategorie zbonitovaný. Chovní budou až po doložení výsledků klubové výstavy. A kdo se tedy stal potencionálním chovným jedincem ?

Gucci od Remetky
Guapa od Remetky                 všem třem malým xolíkům gratuluji
Fabio od Remetky

V rámci socializace s námi do Bolky jela i Babou. První chůzi na vodítku zvládla na výbornou, běhala radostně s vlajícím ocáskem, vítala se s okolními pejsky. Měla jsem z ní velmi dobrý pocit. Když ještě odbouráme kinetozu a její následky, bude vše vyladěné na jedničku.

 

12. 6. 2020

Právě jsem obdržela z ČMKU zprávu, že rodokmeny pro vrh H xolích dětiček jsou připraveny k odeslání. Jakmile dorazí, dám vědět a obratem přepošlu majitelům.

 

25. 5. 2020

Vypadá to, že se u nás nic moc neděje. Čas nezadržitelně plyne, mimina stárnou - a nejen ona. Tento týdem oslaví mladší vnuk svátek a 17. narozeniny. Pravnučka Valinka si začíná broukat a stoupat si. A naše Stellča oslaví za týden  a kousek 3. narozeniny. Jsem obklopena omladinou nejen v práci, ale i rodinou. S nimi se udržuji svěží aspoň psychicky.

Naše čtyřnohá omladina si zvykla na moji téměř neustálou přítomnost a nemíní tolerovat mé občasné pochůzky. Podle hesla - kdo není s námi, je proti nám - v mé nepřítomnosti vymýšlí, čím mě potěšit. Zatím se jim to daří. Počasí nám momentálně moc nenahrává k celodennímu pobytu na zahradě, takže se musím i doma postarat o jejich vyžití. O víkendu plánujeme další semináře v Petcentru v Horních Počernicích. Premiéru bude mít i Ginka. Má velmi nezávislé myšlení, nevím, jak se s tím popasuje. Už se těším na kamarády, nejen ty čtyřnohé. Z ČMKU v pátek došly rodokmeny pro peruány, dnes šly poštou. Majitelé se mohou do týdne těšit na jejich doručení. Vzhledem k tomu, že ve stejný den co pro peruány jsem odesílala i podklady k vystavení rodokmenů pro xolo miminka, budu doufat, že jimi potěším majitele v brzké době.

 

10. 5. 2020

Všechna miminka jsou v nových domovech, výstavy se nekonají. Zdálo by se, že není o čem informovat. Mohu se tedy vrátit ke starším událostem, a to příchodu dvou nových holek. Jako první k nám dorazila 8. 3. z CHS Aura Canis fenka Borgia. Je to Nerova dcera, která mi padla do oka hned jako úplně malé miminko. V okamžiku, kdy jsem se rozhodla chovatelku oslovit, byla zadaná. Osudu neunikneš .....a tak našla své místo u nás.

Další holčina, která se stala součástá naší rodiny, je již avizovaná dcera Colimy, Agota Cihuatl Calli Nacoli. Již její jméno ji předurčilo k návratu do naší CHS. Babička Centocihuatl, od níž má druhé jméno, by na ni byla právem hrdá. Bohužel, opustila nás v lednu, ještě než se Babou, jak jí doma říkáme, narodila. Další jméno Calli mi připomene jméno Coliminy sestry, která žije v naší ulici a dost často ji vídám. Temperamentí bílo - černá osrstěná malá fenka by se chtěla kámošit, ale naši žárlivci ji už nepustí ani k plotu. Jména našich odchovanců Naca (Acalan) a Colimy se pak stala základem pro název brněnské chovatelské stanice. 

 

21. 4. 2020

Ve věku  dvou měsíců odešla do nových domovů zbylá štěňata - malí holí xolíci.

 

15. 4. 2020

V neděli 12. 4. k nám jako posila chovu přijela fenka mexického naháče po našem odchovu Colimě. Vítej, holčičko, věřím, že se k nám v tobě vrátila Kikinka.

 

13. 4. 2020

Perumiminka dovršila 7 týdnů věku a začnou si pomalu balit ranečky. V tuto chvíli by měli všichni mít své doma jisté.

K zadání již jen xolo puntík Huehueteotl - viz.mexický naháč.

 

10. 4. 2020

Dnes proběhlo čipování a přejímka všech štěňat. Peruáni, váhově zdatnější, jsou už i naočkovaní. Xolíci s váhami v rozmezí 1,15 kg - 1,66 kg si na své první, za to však kombinované, očkování počkají.

 

4. 4. 2020

Po 5. týdnu věku proběhlo další odčervení. Miminka ho zvládla statečně, stejně jako vylepení uší. Už máme také termíny očkování. Perumiminka, která jsou váhově zdatnější, přijdou na řadu jako první. O Velikonocích k nám přijede paní doktorka na přejímku vrhů, čipování a očkování. 

K zadání jsou již jen někteří nahatí kluci.

 

27. 3. 2020

Miminka zdárně rostou a věkem se blíží 5 týdnům. Některá už své budoucí doma našla, jiná ještě hledají.

 

15. 3. 2020

Čas letí jako bláznivý .... Xolo miminkům byly 3 týdny včera, peruánkům budou zítra. Už jsou v ohrádce, kde procvičují nožičky a nacvičují boj z blízka. Tedy - jen markýrují - ožužlávání oušek, chytání se za bezzubou tlamku a zalehávání nepřítele. Vzhledem k tomu, že z peruáňat váží pod 1 kg pouze COA kluk, jedná se o nespornou výhodu.  Miminkům jsem musela již podruhé zkrátit drápy. Odčervení zvládli všichni bez problémů, jen se teda pěkně ksichtili. Vzhledem k věku začnou již poznávat i jinou než mléčnou stravu. Věřím, že jim zachutná.

 

4. 3. 2020

Pro jména peruánků jsme sáhli do kečuánštiny. Věřím, že když jsou vybíraná s láskou, přinesou jim v životě štěstí.

Killa Unquy  - tmavě hnědý HA kluk (zatmění Měsíce)
Karu - čoko hnědý HA kluk (drahý)
Killmu - hnědozlatý HA kluk ( oranžová)
Kichkaluru - COA černý s bílou pes (opuncie)
Khuyay - COA hnědozlatá s bílou  fena (láska)

 

28.2.2020

Xolo miminka zítra oslaví první týden svého života. Protože se při hlášení vrhu musí již zadat i jejich jména, zde jsou:

Huehueteotl - velmi starý vznešený bůh, patron ohně                         černý s bílými znaky kluk
Huitzilopochtli - hlavní aztécký bůh, bůh války (mocný modrý pták)    černý kluk
Huixtocihuatl - bohyně soli a solné vody                                           černá holka
Hueitozoztli - velká mocná stráž                                                       hnědá COA holka

 

24. 2. 2020

Dnes se rozhodla porodit Dacota. Měla jsem trošku obavu z poměrně časného data porodu - 59. den. Nakonec vše dobře dopadlo, žádné z 5 narozených miminek nemá váhu pod 200 g. Příroda ví své. Největší kluk totiž vážil 274 g. Narodili se 3 nazí kluci ve velmi zajímavém zbarvení - černý, hnědý a červený. Porod zakončil párek chlupáčů: černý kluk a čokoládově hnědá se světlým pálením osrstěná holčička.

V nabídce k zadání jsou z obou vrhů všichni kluci a 2 osrstěné holčičky.

 

22.2.2020

Toto zajímavé datum si vybrala jako den porodu naše xolo miniatura Sombra. Dodržela párovou sestavu a tak se narodili dva nahatí kluci a dvě holčičky, z toho jedna osrstěná. Má velmi zajímavou hnědou barvu. Myslím, že v dospělosti její odstín bude mít barvu medu. Další dva naháčci - kluk a holka, jsou jednobarevní černí - bez znaků. Poslední překvapení, nahatý klučík, nezapře své prarodiče. Je totiž bílý s černými znaky. Bude mít celočernou hlavičku a věřím, že i deka na zádech se rozlije v černý plášť. Vzhledem k tomu, že má celobílý podvozek, věřím, že v dospělosti tam nějaké puntíky zůstanou. 

 

9. 2. 2020

Znáte termín vyspat se do růžova? Tak já se dnes vyspala do blba. Ale od začátku.
Minulý víkend 31. 1. a 1. 2. 2020 jsem plánovala strávit na výstavě v Brně. Nemoci nechodí po horách a chřipka rozhodla za mě. Byla jsem ráda, že  má opravdu skvělá a obětavá kamarádka Míša Pejpalová se ujala mých holek, odvezla je do Brna, Indigo vystavila, postarala se o ně a zase mi je s tituly  a poháry vrátila. Sama vystavovala i Manyho (alias Grada od Remetky) a vzhledem k tomu, že už třetí týden v řadě fungovala jako handlerka i chůva v jednom, hrábla si až na dno sil. Z a to jí patří můj  bezmezný obdiv a dík, tak obětavou kámošku aby jeden pohledal. Výsledky:

Many: V1, CAC, CACIB, BOB
           V1, CAC, CACIB, BOB
Guapa: V1, CAJC, BOJ, BOB
             V1, CAJC, BOJ
Indigo: po oba dva dny VN 1

Včera 8. 2. 2020 jsem vyrazila s Petrou a Guapou do polských Katowic. Užívala jsem si cestu jako spolujezdec na zadním sedadle a nasávala paprsky slunečného dne. Po nemoci to pro mě byl obrovský relax - nic nedělat, jen pozorovat krajinu se zbytky sněhu, pasoucí se srnčí zvěř, probouzející se přírodu. Jehnědy jív místy visely ze stromů jak girlandy. Po téměř 10 denním výpadku a za stálé konzumace antibiotik jsem si výlet opravdu užila. Cesta mě ale natolik zmohla, že nedělní ráno po úplňkovém probuzení bylo jak rána maličkou paličkou.
Do reality mě vrátila informace, že se nad ránem Colimě narodila holčička xolička, vnučka naší Kikinky. Doufám, že časem přinese do naší smečky její krásu a pozitivní energii.
 

 

24. - 26. 1. 2020

Výstava 3x CACIB v Nitře je u konce a výsledky jsou naprosto ohromující:


24. 1. Judge: Zuzana Mikolková - Betinská, SK
xolo miniature:
Fabio od Remetky - Exc. 1, CAJC, JBOB
Guapa od Remetky - Exc. 1, CAJC, BOS
PSPP pequeno:
Grado od Remetky - Exc. 1, CAC, CACIB, BOB
PSPP medio:
Neroh de Korrantoh - Exc. 1, CAC, CACIB, BOB

25. 1. Judge Grzegorz Weron, PL
xolo miniature:
Fabio od Remetky - Exc. 1, CAC, CACIB, BOB
Guapa od Remetky - exc. 1, CAJC, JBOB
PSPP pequeno:
Grado od Remetky - Exc. 1, CAC, Res. CACIB
PSPP medio:
Neroh de Korrantoh - Exc. 1, CAC, CACIB, BOB

26. 1.Judge : György Tesics, HU
xolo miniature
Fabio od Remetky - Exc. 1, CAC, CACIB, BOB
Guapa od Remetky - exc. 1, CAJC, JBOB, BOS
PSPP pequeno:
Grado od Remetky - Exc. 1, CAC, CACIB, BOB
PSPP medio:
Neroh de Korrantoh - Exc. 1, CAC, CACIB, BOS

Fabio od Remetky won the title Slovakia Junior Champion
Guapa od Remetky won the title Slovakia Junior Champion
Grado od Remetky won the title Slovakia Champion
Neroh de Korrantoh won the title Slovakia Champion

Moc gratuluji všem majitelům mých odchovů a děkuji za spolupráci a handling především Míše Pejpalové (majitelce Manyho alias Grada) a skvělému K-9 Show Teamu.

 

12. 1. 2020

Hanácká národní výstava přestává být Hanáckou. Na poháru, který si Guapa přivezla z Brna, je nápis 15. Brněnská výstava. Vzhledem k událostem posledních dnů mi ani vítězství Fabia ve výstavním kruhu nedokázalo přinést tu pravou radost. I když každý smutek přebolí a čas otupí rány, přijdou chvíle, kdy se vše vrací...
Fabio od Remetky (xolo) - V1, CAJC, BOJ, BOB
Guapa od Remetky (xolo) - V1, CAJC, BOS
Oba pak splnili podmínky pro udělení titulu Český junioršampion. Gratulujeme :-) .

 

11. 1. 2020

Toto až magické datum přineslo velký smutek. Po těžkém rozhodování jsem musela nechat odejít Kikinku. Byla velká bojovnice. Zvládla poleptání očí, překonala i amputaci prstu, při němž jí byl v březnu loňského roku potvrzen sarkom. Nádor v malé pánvi byl bohužel fatální... Přišla ke mně ve věku dvou let. Byla dobrou duší naší smečky. Nikdy na nikoho nevyjela, dělala chůvu všem miminům bez ohledu na věk a původ. Stále dobře naladěná, přátelská ke všem lidem i jiným tvorům. Těší mě jedině skutečnost, že svoji vyjímečnost měla příležitost předat svým potomkům. Doufám, že  se někdy ke mně v jiném psovi vrátí.

 

3. 1. 2020

V noci na dnešek přišel na svět další vrh peruánských naháčů středních. Narodili se v CHS Aura Canis. Otcem je náš Nero. Na svět přišlo 8 miminek. Nahatí 2 kluci a 3 holé holčičky, chlupatí 3 chalani. Vzhledem k tomu, že v této chovce vedou nahatí kluci versus holčičky 6 : 4 , určitě budou kluci volní k rezervaci.

Colima od Remetky - potvrzena březost, v únoru se budeme těšit na posilu chovu mexických naháčů malých.

Pozdní odpoledne bylo moc smutné. Musela jsem se rozloučit s Galou, u které RTG potvrdil metastáze v plicích. Operace by řešila jen paliativní stav - dožití s rakovinou po odstranění nádoru. Sbohem, holčičko, budeš chybět mně i smečce, které jsi byla dobrou a spravedlivou vládkyní.